Home » Ondernemersnieuws » administratie » Maak een professionele offerte met offerte-templates

Maak een professionele offerte met offerte-templates

Geplaatst in: administratie

Klanten verwachten de beste kwaliteit tegen een goede prijs. Tegenwoordig vragen potentiële klanten verschillende offertes op bij meerdere bedrijven. Op die manier vergelijken ze de offertes en kiezen ze voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Om ervoor te zorgen dat jouw offerte opvalt tussen alle andere offertes, moet je ervoor zorgen dat jij de perfecte offerte maakt. Met behulp van een offerte-template ben jij in staat om snel een volledige, professionele en opvallende offerte te maken.

Het belang van een goede offerte

Zoals gezegd, heeft de potentiële klant de vrijheid om bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen. Maar hoe zorg jij ervoor dat jouw offerte opvalt? Ten eerste is het belangrijk dat je de offerte zo snel mogelijk verstuurd. Hoe sneller de offerte is verstuurd, hoe groter de kans dat je de opdracht binnenhaalt. Met een offertevoorbeeld kun je razendsnel een goede offerte maken en naar de klant versturen.  

Deze gegevens staan op een goede offerte

Om een complete offerte te maken die aan alle regels voldoet, moet je controleren of jouw offerte-template de mogelijkheid biedt om de volgende gegevens op de factuur te vermelden:

  • De gegevens van je klant
  • De gegevens van jouw bedrijf
  • Een offertenummer
  • De datum van de offerte
  • De geldigheidsduur van de offerte
  • Beknopte omschrijving van de te leveren producten of diensten
  • De prijs van de te leveren producten of diensten

De voordelen van offerte-templates

Het grote voordeel van een offertevoorbeeld is dat je razendsnel een offerte kunt maken. De templates zijn daarnaast vaak gratis te downloaden en je kunt ze gebruiken in Excel of Google Spreadsheets. Op dit manier kun jij dus op een gratis manier snel een goede offerte maken. Bovendien voldoet een goed offertevoorbeeld aan alle wettelijke regels, daar hoef jij je dus geen zorgen meer over te maken. Als je eenmaal een goed offertevoorbeeld hebt gevonden, hoef je alleen nog maar een aantal gegevens in te vullen. Op die manier kun jij in de toekomst snel reageren op de aanvraag van potentiële klanten, waardoor de kans groot is dat de klant voor jou kiest.

Hoe kun je gebruik maken van offerte-templates?

Op het internet kun je veel verschillende gratis offerte voorbeelden vinden. Op die manier is er voor elke branche wel een geschikt offerte voorbeeld te vinden. Met een offerte template kun je direct beginnen met offreren vanuit Excel of Google Spreadsheets. Bovendien kun je bijvoorbeeld voor de bouw kiezen voor een speciaal offerte-bouw-template. Dit template bevat extra posten voor materiaalkosten en werkzaamheden met het 6 procent tarief.

Daarnaast kun je handige offerte-templates vinden binnen softwarepakketten. Je bent dan wel een paar tientjes per maand kwijt, maar daarmee kun je wel direct de administratie van je verkoopproces automatiseren.  Wil jij razendsnel een professionele offerte maken en van je verkoopproces optimaliseren? Kies dan voor CRM-, facturatie- of boekhoudsoftware met een offertefunctie of module.