Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Een luxe kerstpakket samenstellen

Een luxe kerstpakket samenstellen

Kerst is de tijd van het jaar wanneer je je medewerkers wat extra waardering laat zien voor het harde werken. Twijfel je nog of je wel een kerstpakket moet geven? Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 82 procent van de werknemers een kerstpakket verwacht. Dus kom goed voor de dag met een persoonlijk samengesteld, luxe kerstpakket.

Het belang van de juiste verpakking
Het selecteren van de juiste verpakking is het halve werk. Het gaat je medewerkers niet om het financiële plaatje, het gaat om de moeite die de gever heeft gedaan om juist dit pakket samen te stellen. Nu heeft niet iedereen de tijd om winkels af te struinen naar dozen en kisten. De juiste verpakking vind je dan ook gemakkelijk online op Emkapak.nl. Of je nu op zoek bent naar kisten, manden, emmers of specifieke verpakkingsmaterialen.

Wine and dine
Een goede fles wijn met bijgaande hapjes valt in de meeste gevallen altijd in goede aarde. Zorg wel dat het met de nodige zorg verpakt is. Bied de wijn aan in een luxe wijnkistje met een rieten mandje gevuld met hapjes bij desbetreffende wijn. Een oude kaas bij een Merlot, of gerookte zalm bij een mooie Chardonnay. Door attent te zijn op de kleine dingen (het juiste hapje bij de juiste wijn in een met zorg uitgekozen verpakking) is het haast onmogelijk de plank mis te slaan.

Theepakket
Met het samenstellen van een kerstpakket voor het hele gezin, spreek je niet alleen je waardering uit naar de betreffende werknemer, maar ook je erkenning van het gezinsleven van deze persoon. Stel bijvoorbeeld een theepakket samen met chocoladebiscuits, cake, theezakjeshouders, zoete popcorn, marshmallows, een theepot, theevariaties en een theeglazenset. Hier kan je werknemer met het hele gezin van genieten.

Borrelpakket
Een andere mogelijkheid voor de hele familie is een borrelpakket. Je kan hier borrelhapjes en drankjes combineren voor het hele gezin. Kinderchampagne, zandkoekjes, zoete popcorn en marshmallows voor de jongste gezinsleden, en een mooie fles Merlot met oude kaas, borrelnootjes, pancetta en toastjes voor de volwassen gezinsleden. Zo heb je een leuk pakket voor jong en oud, met voor ieder wat wils.

Themapakket
Ook leuk voor het hele gezin is een thema-kerstpakket. Zo kun je bijvoorbeeld een wildpakket samenstellen voor de feestdagen, of voor gerechten gaan uit een bepaalde streek. Een Spaans kerstpakket kan bijvoorbeeld leuk gevuld worden met prosciutto, een mooie fles wijn en andere kleine hapjes. Of een Grieks pakket met olijfolie, groene olijven en verschillende kazen.

Wat voor kerstpakket je ook samen besluit te stellen, laat zien dat er voldoende zorg in gestoken is. Denk ook na over de missie en visie van je bedrijf en kijk of je dit op een leuke manier in een kerstpakket of andere feestdag-gerelateerde geschenken kan verwerken.