Home » Ondernemersnieuws » financiën » Te late betalingen brengen zzp’er in moeilijkheden

Te late betalingen brengen zzp’er in moeilijkheden

Geplaatst in: financiën, zzp

Ieder bedrijf kent het probleem: je werkt je een slag in de rondte om alles op tijd en naar tevredenheid te leveren. Zit het werk erop, dan mag de factuur de deur uit. En dan begint het lange wachten…. Vooral voor zzp’ers is het (te) laat betalen van rekeningen een probleem. Je liquiditeit komt in gevaar en met de huurbaas of de bakker is het lastig betalingsafspraken maken.

Maar liefst 1 op de 6 zzp’ers moet langer dan 45 dagen wachten op betaling van de factuur door de opdrachtgever. 40% van deze groep zzp’ers ervaart hierdoor financiële onzekerheid. Deze onzekerheid is wellicht een gevolg van het feit dat bijna 86% van de zzp’ers aangeeft hoofdkostwinner binnen het gezin te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 912 zzp’ers in samenwerking met EasyStaff.

Uit het onderzoek blijkt verder dat onzekerheid bij zzp’ers ook wordt gevoed door de wet DBA, maar dat wisten we inmiddels natuurlijk al. De wet zorgt bij 4 op de 5 zzp’ers voor meer onduidelijkheden, zo blijkt uit het onderzoek. ’’52.4% van alle zelfstandigen maakt zich sinds de invoering van de wet DBA zorgen over zijn/haar bestaanszekerheid als zzp’er. Freelance Payroll geeft zekerheid”, aldus Christiaan Hesselink, EasyStaff. Check hieronder de cijfers.

de_onzekerheden_van_de_zzper