Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Kunststofvloer op kantoor: de ultieme match

Kunststofvloer op kantoor: de ultieme match

Geplaatst in: huisvesting

Kantoren zijn voor velen een tweede thuis. Het is daarom belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen in kantooromgevingen. Opvallend genoeg is er maar weinig aandacht voor kantoorvloeren. Kunststofvloeren, met name polyurethaan (PU) vloeren, maken het leven op de werkvloer stukken aangenamer. Hier lees je waarom.

Stevig en duurzaam

PU vloeren zijn geschikt voor kantoorruimtes vanwege hun stevigheid en duurzaamheid. Ook na jarenlang intensief gebruik blijft de vloer in nieuwstaat, dankzij de beschermlaag.
De vloeren zijn veel steviger dan houten vloeren, laminaatvloeren en plavuizen, die bij het minste of geringste al beschadigen of barsten.

Meer loopgemak en betere geluiddemping

PU vloeren zijn – in tegenstelling tot bv. een epoxyvloer – flexibel, elastisch en geluiddempend. Een belangrijke eigenschap voor kantoorruimtes, omdat de productiviteit op de werkvloer veel heeft te leiden onder geluidsoverlast. Bijna twee derde van alle kantoormedewerkers ervaart geluidsoverlast. Diezelfde flexibiliteit verbetert ook het loopgemak. Zeer prettig op vloeren waarop zoveel wordt gelopen.

Bijzonder onderhoudsvriendelijk

PU vloeren zijn vloeistofdicht en hierdoor bijzonder onderhoudsvriendelijk. Ze laten geen druppel water door. Gebruik een wateroplosbaar, niet-bijtend schoonmaakmiddel om het ergste vuil te verwijderen. Met schrobmachine of stofzuiger met parketborstel is de vloer binnen een handomdraai weer schoon. Let er alleen op dat de watertemperatuur niet hoger is dan 50°C.

Decoratief veel mogelijk

Vloeren zijn echte sfeermakers op kantoor. De ambiance van een kantoorruimte wordt enorm beïnvloed door de kleur vloer. Goed nieuws, want PU vloeren zijn niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Robuust, strak, minimalistisch of welke stijl dan ook: elke kleur of kleurstelling heeft zijn eigen professionele uitstraling.

PU vloer ideaal op kantoor

Kortom, PU vloeren combineren robuustheid met praktisch gemak en comfort. Ideaal op kantoor. En bij HIM Vloeren zijn deze vloeren geheel volgens eigen smaak samen te stellen. Het nuttige met het aangename verenigen, noemen ze dat.