Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Wat kun je van Bitcoin verwachten in 2018?

Wat kun je van Bitcoin verwachten in 2018?

Geplaatst in: algemeen, financiën

Na een zeer succesvol jaar waar Bitcoin met meer dan 1000% is gestegen vraagt iedereen zich af of Bitcoin deze trend in 2018 kan voortzetten. December en januari zijn tot op heden geen goede maanden geweest, tenminste niet voor de koers. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van Bitcoin en de vraag is of de prijs van Bitcoin dit zal gaan weerspiegelen.

Bitcoin versus altcoins

Vergeleken met alternatieve cryptovaluta kan Bitcoin voor nieuwkomers overkomen als een weinig spectaculaire coin, waarbij je enkel waarde kan opslaan en verzenden met hoge transactiekosten. Alternatieve coins hebben veel voordelen ten opzichte van Bitcoin, zo heeft Ethereum de mogelijkheid tot het creëren van “smart contracts”, met Monero kan je anonieme transacties doen en Ripple biedt de mogelijkheid tot zeer snelle en vrijwel kosteloze transacties. Altcoin exchanges groeien daardoor zo snel dat ze de aanwas van nieuwe investeerders niet meer aan kunnen.

Als je een nieuwe investeerder bent kan je op het eerste gezicht denken dat één van deze altcoins Bitcoin ooit van de troon zal stoten. Wat echter vaak wordt vergeten is dat achter de schermen er hard gewerkt wordt door de beste ontwikkelaars aan de meest geavanceerde technieken om Bitcoin niet alleen de beste en meest veilige cryptovaluta te maken maar ook de enige cryptovaluta die ooit nodig zal zijn.

Meerdere lagen

Bitcoin ontwikkelaars hebben de transactiekosten intentioneel hoog gemaakt zodat de blockchain niet té snel té groot wordt en ook de bandbreedte voor het runnen van een Bitcoin schakel (node) niet te groot wordt voor de gemiddelde internetverbinding. Net als dat het internet uit verschillende lagen bestaat, is dit ook het plan voor Bitcoin. Op de tweede of derde laag kunnen transacties vrijwel direct plaatsvinden, anonieme transacties gedaan worden, smart contracts gedraaid worden en nog veel meer. De uitkomsten van de acties op deze lagen kunnen na afloop permanent geregistreerd worden op de eerste laag.

Technieken zoals Segregated Witness, het Lightning netwerk, Schnorr-signatures en meer zullen dit mogelijk maken. In 2017 zijn er al een aantal doorbraken geweest en in 2018 zullen er nog velen volgen. Of de koers dit zal weerspiegelen is nog maar zeer de vraag. Op de lange termijn zal Bitcoin vrijwel alle functies kunnen vervullen die momenteel door altcoins al mogelijk zijn maar op een veiligere en meer volwassen manier. Om deze reden is het belangrijker om niet dagelijks naar de prijs te kijken maar het te zien als een investering voor meerdere jaren.

  1. Carthago
    |

    Bitcoin is een uiterst dure en energieslurpende blockchain en slecht schalend.Ardor , Nxt en Ignis blockchain hebben dat probleem helemaal niet , zijn gedecentraliseerd en uiterst betrouwbaar en goedkoop.