Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Kosten bij een zakelijke verhuizing

Kosten bij een zakelijke verhuizing

Geplaatst in: huisvesting

Dozen die uitpuilen, collega’s die met de handen in het haar zitten. Te midden van de rommel, hun werk proberen te doen. Zakelijk verhuizen is een stressvolle aangelegenheid. Er moet een hoop geregeld worden en er lijkt vaak geen einde aan te komen. Van het ene bedrijfspand naar het andere verhuizen is vaak een heel gedoe, maar dit kan ook anders! In dit artikel leggen wij uit op welke manieren je kan verhuizen en wat een zakelijke verhuizing kost.

Standaardkosten

Op welke manier je zakelijke verhuizing ook plaatsvindt, er zijn bepaalde kosten die bij elke verhuizing komen kijken. De kosten waar je in ieder geval rekening mee moet houden zijn:

 • Verhuisdozen en ander verpakkingsmateriaal
  Ook bij een zakelijke verhuizing is het flink inpakken geblazen. Hiervoor zijn bergen verhuisdozen en andere inpakmaterialen een must.
 • De kosten die de tijdelijke sluiting van je bedrijf teweegbrengen
  Hoe snel je ook verhuist, er zal altijd een dag zijn waarop je het bedrijf moet sluiten of waarbij werkzaamheden tijdelijk op een laag pitje staan. Je kan immers geen optimaal werk verrichten als je tussen de dozen en verhuizers door, moet werken.
 • Nieuwe visitekaartjes
  Door de wijziging van het adres is het aan te raden nieuwe visitekaartjes te drukken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je klanten voor de verkeerde deur staan als ze op afspraak komen.
 • Tijd
  Een verhuizing is een langdurig proces waar dingen als decoratie en eventuele verbouwingen bij komen kijken. Tijd kost geld. Hou daarom altijd rekening met het feit dat je veel tijd kwijt bent aan de verhuizing.

Zelf verhuizen

Je kan ervoor kiezen om zelf te verhuizen. Als je een bedrijf hebt met minder dan tien werknemers, is het gemakkelijk om een bus te lenen of huren. Zo neem je de touwtjes in eigen handen. In dit geval hoef je alleen een bus te huren en wat vrienden bij elkaar te trommelen om te sjouwen. Een grote bus waar je met een regulier B-rijbewijs in mag rijden, huur je al voor zo’n 150 euro per dag. Houd er wel rekening mee dat je dan langer bezig bent met de verhuizing dan wanneer je een verhuisservice inhuurt. Eveneens veroorzaakt dit meer stress aangezien verhuizen een hele klus blijft. Daarnaast is een gehuurde bus bij lange na niet zo groot als een verhuiswagen, daarom moet je veel vaker op en neer rijden voordat alle spullen over zijn. Zelf je zakelijke verhuizing uitvoeren scheelt dus wel in de portemonnee, maar levert een hoop extra werk en stress op. Daarnaast kost zelf je zakelijke verhuizing uitvoeren meer tijd dan wanneer je het uitbesteedt. Hierdoor moet je bedrijf langer sluiten.

Professionele verhuizers

Besteed je de verhuizing uit? Dan ben je duurder uit dan wanneer je het zelf doet. Dat is wel gelijk het enige nadeel aan het professioneel aanpakken van je zakelijke verhuizing. Hieronder een opsomming van de kosten die komen kijken bij een professionele verhuizing:

 • Verhuizers
  Het ligt eraan hoeveel verhuizers je nodig hebt en door welke verhuisservice je de zakelijke verhuizing laat doen, maar één verhuizer kost tussen de 25 en 40 euro per uur. Verhuizers kunnen je ook helpen bij het inpakken en demonteren. Hier wordt wel een ander bedrag voor gerekend. Eén verhuizer kost dan tussen de 30 en 70 euro.
 • Verhuiswagens
  Bij dit onderdeel is er onderscheid te maken tussen grote en kleine verhuiswagens. Heb je een grote verhuiswagen nodig? Reken dan voor een verhuiswagen van 50m3 op zo’n 60 euro per uur. Een verhuiswagen van 20m3 kost ongeveer 40 euro per uur.
 • Een verhuislift
  Het kan zijn dat je ergens op de vijfde verdieping een nieuw kantoorpand hebt gevonden. Dan is een verhuislift erg handig. Zo’n lift kost tussen de 20 en 50 euro.

Stad van verhuizing

Een belangrijk punt bij je zakelijke verhuizing is de stad waarin je bedrijf zich gaat vestigen. Als je bijvoorbeeld van Groningen naar Amsterdam gaat, ben je meer geld kwijt aan benzine dan wanneer je in dezelfde stad blijft. Ook met parkeervergunningen kan het lastig zijn. Wanneer je naar een stad als Amsterdam gaat verhuizen kun je het beste een verhuisservice in Amsterdam aannemen. Een Amsterdamse verhuisservice weet namelijk het beste waar je kunt parkeren en welke vergunningen er geregeld moeten worden, omdat deze de stad goed kent.

Verhuisbudget

Voor welke manier van verhuizen je ook kiest, het is handig om vooraf een budget vast te stellen voor je begint met plannen. Maak voor jezelf de afweging of je het waard vindt om zelf de handen uit de mouwen te steken, of dat je liever van alle gemakken voor zien bent. Verhuizen hoeft helemaal niet stressvol te zijn, als je maar goed plant!