Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Koffiecorner inrichten: zo pak je het aan

Koffiecorner inrichten: zo pak je het aan

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Het is misschien wel de belangrijkste plek in ieder kantoor: de koffiecorner. En toch wordt dit er vaak zomaar even bij gedaan. Inspiratieloos en saai. Dat moet volgens grootkeukenapparatuur leverancier GastroDeals anders. Ga aan de slag met deze tips en maak van de koffiecorner een echte aanwinst voor uw bedrijf en een visitekaartje voor uw medewerkers en klanten.

Pak het groots aan

De koffiecorner is niet te vergelijken met de standaard koffiehoek. Een koffiecorner is namelijk veel meer dan een hoekje waar collega’s koffie komen halen. Het is dé centrale plek binnen een bedrijf waar ruimte is voor sociaal contact. Niet alleen voor het voeren van kort overleg, brainstorm sessies of een vluchtig gesprekje met een collega, het is ook de plek waar gasten worden ontvangen en een eerste indruk krijgen van uw organisatie. Dan wilt u natuurlijk wel een goede indruk achterlaten.

Als u van plan bent een multifunctionele koffiecorner in te richten, pak het dan groots aan. Reserveer een centrale ruimte binnen het kantoorpand en zorg voor een ruime opzet. Door de ruimte aan te kleden met een bar en uitnodigende zitplekken, wordt de ruimte zoveel meer dan slechts een plek waar koffie wordt gehaald. Bonuspunten: hang tv-schermen op en creëer flexibele werkplekken. Zo faciliteer je medewerkers om ook écht gebruik te maken van deze ruimte. Wedden dat dit dé favoriete overlegplek wordt?

Koffiehoek vs. koffiecorner

Koffiemachine neerzetten en klaar? Gefeliciteerd, je hebt een koffiehoek gerealiseerd! Om een echte koffiecorner te realiseren is integratie met handige en onmisbare apparatuur nodig. Denk bijvoorbeeld aan een inbouwvaatwasser en –koelkast. Zorg dat alle apparatuur mooi ingebouwd wordt en bied voldoende opslagruimte voor benodigdheden zoals lepeltjes, suiker, melk en theezakjes. Kies een mooi werkblad voor een strakke uitstraling. Een interieurbouwer kan in deze fase een ontwerp maken en het maatwerk verzorgen.

Kies voor goede koffie

Last but not least: zorg voor goede koffie! Slechte ‘automaten-koffie’ doet direct afbreuk aan een strak ingerichte koffiecorner. Werkend Nederland bepaalt de kwaliteit van koffie vooral door een intense koffiesmaak, een heerlijke aroma en een bekend koffiemerk. Het zwarte bakkie is nog steeds de grote winnaar maar melkvariaties zijn sterk in opkomst. Koffiemachines met verse bonen doen het altijd goed op de werkvloer. Hou daarnaast rekening met opties zoals: het aantal koffievariaties, de snelheid, instelbare koffiesterkte en het gebruiksgemak.