Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Kleding: wat kan wel en niet op de werkvloer?

Kleding: wat kan wel en niet op de werkvloer?

Geplaatst in: algemeen

Wat kan er wel en wat kan er niet op de werkvloer qua kleding? Het is een discussie die met deze warme temperaturen vaak gevoerd wordt. In dit artikel nemen we een voorschot op het komende seizoen en gaan we in op vesten, wat kan er wel en niet qua vesten op het werk?

Vesten worden al te makkelijk vermeden als business wear, en dat is best jammer. Ze zien er niet alleen goed uit wanneer ze correct gecombineerd worden, ze zijn ook nog eens comfortabel én mooi. Met deze drie do’s en dont’s creëer je een geklede look voor thuis en op kantoor.

DON’T: de skilook
Niets zo heerlijk als een dikke trui in de winter, maar vermijd een bulky look. Je gaat immers naar kantoor, en niet naar een winterse barbecue of naar de skipiste.

DO: dikke kraag en wol
Ga voor comfortabel én gekleed met een vest met dikke rolkraag en grote knopen. Je draagt ze makkelijk met een hemd, maar zit er toch lekker warm bij.

DON’T: drukke patronen en kleuren
Die leuke trui met verschillende kleuren en patronen laat je beter in de kast hangen om te gebruiken in het weekend. Je wilt je collega’s immers geen hoofdpijn bezorgen met een al te schreeuwerige outfit, en het staat bovendien weinig gekleed. Je wilt toch wat kleur in je outfit? Ga met tip 4 voor een geklede en vrolijke look.

DO: de kleuren bepalen de man
Kies voor een trui in één kleur die je combineert met een hemd in een contrasterende kleur, om toch wat vibe aan je outfit te geven. Ook met een embleem geef je een speelse toets aan je kantoorlook. Strepen doen het goed als patroon in combinatie met een t-shirt of hemd in een gelijkaardige kleur.

DON’T: dezelfde trui … opnieuw en opnieuw
Weersta de verleiding om meerdere vesten in dezelfde kleur te kopen. Jij weet dan wel dat je steeds een nette outfit aan hebt, jouw collega’s en klanten zien steeds hetzelfde vest. Bovendien lijkt het zo dat je een saaie persoonlijkheid hebt. Kies daarom op zijn minst voor verschillende kleuren, of zelfs voor verschillende afwerkingen.

DO: rits, knopen of kap?
Zeg nooit zomaar ‘vest’ tegen een mannentrui, want ze komen in een heel scala aan mogelijkheden. Een trui met rits draag je met een hemd en jeans in een gelijkaardige blauwe kleur voor een eenduidige en stijlvolle look. De cardigan met knopen is op zijn beurt ideaal in combinatie met een geruit hemd. De hoodie draag je dan weer met een jeans en t-shirt op casual Friday.

Van winterse trui tot verschillende kleuren en patronen, en vesten met rits, knopen of kap… Het herenvest is leuk om te dragen en heerlijk veelzijdig. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje bij McGregor voor meer herenvesten.