Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Kies voor RPO Recruitment

Kies voor RPO Recruitment

Geplaatst in: personeelszaken

Nog niet eerder was er zo’n groot gebrek aan personeel in de hele arbeidsmarkt. Het is vechten om openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Hier heb je het beste talent op het gebied van recruitment voor nodig. Dat kun je in huis halen door bijvoorbeeld te kiezen voor RPO (Recruitment Process Outsourcing).

Wanneer kies je voor RPO?

Bedrijven die het recruitment proces zelf niet goed kunnen uitvoeren, omdat er bijvoorbeeld niet genoeg kennis of capaciteit is, kiezen vaak voor RPO. Bij een RPO recruiting wordt het recruitment proces beheerd en gecoördineerd uit naam van de klant. Denk hierbij aan het opstellen van vacatures, het zoeken naar geschikte kandidaten en het afnemen van sollicitaties. Doordat bij een RPO recruiters echt aanwezig zijn op de locatie van de klant, krijgen zij snel feeling met het bedrijf. Ze kunnen hierdoor het juiste talent aantrekken en daardoor echt meerwaarde leveren.

Vijf voordelen van RPO

1 Minder schakelen met verschillende partijen
Bij RPO zijn de lijntjes tussen de mensen kort. Je hoeft niet met meerdere mensen of bureaus te schakelen. Omdat je het proces bij één partij neerlegt, is de samenwerking heel efficiënt.

2 Optimale inzet van expertise en teamwork
Je huurt een team van specialisten in, dit betekent dat elke RPO-opdracht de specialist krijgt die hiervoor nodig is. Hierdoor krijg je betere kandidaten en sneller ingevulde vacatures.

3 RPO is schaalbaar
Met RPO is het heel makkelijk om op en af te schalen. Als organisatie heb je namelijk de ene keer meer openstaande vacatures dan de andere keer. Met eigen personeel heb je deze flexibiliteit niet.

4 Je bespaart kosten
Met RPO bespaar je tijd en kosten. Een bureau vraagt al snel een fee van 15% van het jaarsalaris. Met RPO betaal je alleen voor de diensten die je afneemt. Ook is het altijd voordeliger om gedurende een langere periode samen te werken dan het elke keer opnieuw moeten inwerken van nieuwe recruiters of een werving-en-selectiebureau.

5 Minder druk op eigen personeel
Door te kiezen voor RPO ligt er minder druk op het eigen personeel. Dit geldt niet alleen voor de eigen HR-professionals maar ook voor het personeel dat overuren draait omdat er te weinig mensen zijn om het werk uit te voeren. De interne tevredenheid neemt dus toe.

Als organisatie wil je de juiste kandidaten binnenhalen. Dit is goed voor de sfeer, de groei en het succes. Die juiste kandidaten haal je binnen door experts binnen recruitment in te schakelen. Is het recruitment vraagstuk een stuk kleiner en heb je niet een heel team nodig? Dan is het inschakelen van een interim recruiter een mogelijke oplossing.