Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Kerstpakketten trends in 2017: duurzaamheid

Kerstpakketten trends in 2017: duurzaamheid

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Het is nog een beetje vroeg om alweer te gaan denken aan het verstrekken van kerstpakketten aan je werknemers. Maar toch is het verstandig om hier alvast mee aan de slag te gaan, want het vinden van het juiste kerstpakket kan heel wat stress en slapeloze nachten  opleveren als je moet haasten. Bovendien worden er steeds meer eisen gesteld aan kerstpakketten, dus is het goed om nu alvast te oriënteren zodat je de plank niet misslaat straks. Wat zijn eigenlijk de belangrijkste trends op het gebied van kerstpakketten in 2017?

Kerstpakketten trends in 2017

Er zijn een aantal duidelijke trends te herkennen op het gebied van kerstpakketten. Zo worden kerstpakketten steeds gezonder en er zitten ook steeds vaker andere dingen in naast etenswaren. Een kerstpakket moet niet alleen lekker zijn en leiden tot tevredenheid met de spullen die erin zitten: ook de achtergrond moet in orde zijn. Zo worden fairtrade producten in een kerstpakket steeds belangrijker, omdat werknemers dan met een gerust hart kunnen genieten van het lekkers zonder zich schuldig hoeven te voelen. Een kerstpakket gaat dus niet alleen om lekkers, maar ook om comfort en gemoedsrust.

Een opvallende trend: duurzaamheid

Enkele jaren geleden werd bekend dat sommige kerstpakketten een behoorlijke impact hebben op het milieu. Onder andere omdat het kerstpakket op niet-milieuvriendelijke wijze was gemaakt, maar eigenlijk vooral vanwege de inhoud. Het ging daarbij om het feit dat relatief veel dingen zomaar werden weggegooid en vrijwel alles verpakt was in plastic. Het milieu krijgt echter een steeds grotere plaats in ons leven en dus gaven zowel werkgevers als werknemers aan dat een pakket met meer oog voor duurzaamheid op prijs zou worden gesteld. In reactie begonnen sommige kerstpakketten aanbieders met duurzame kerstpakketten.

Wat is een duurzaam kerstpakket?

Wat is een duurzaam kerstpakket nu eigenlijk? Een duurzaam kerstpakket is een pakket waarbij speciaal aandacht is besteed aan een aantal punten. Zo gaat het meestal om fairtrade of biologsiche producten, die op een milieuvriendelijke manier zijn gemaakt. Verder wordt het aantal verpakkingsmaterialen tot een minimum beperkt, zodat er minder afval ontstaat. De meeste duurzame kerstpakketten worden geleverd in een gerecyclede doos, of (nog beter) in een bruikbare verpakking. Hierbij moet je denken aan een mooie stoffen tas, een stevig houten kistje of een dergelijke verpakking die je ook na de kerst nog kunt gebruiken.

Een duurzaam kerstpakket is niet schadelijk voor het milieu en bevat meestal biologische of fairtrade producten. Op verschillende manieren is er rekening gehouden met het milieu en met de omstandigheden van degenen die eraan meewerken. Dat is niet alleen fijn voor de werknemers, maar ook voor je eigen gemoedsrust. Zeker als je​ meerdere kerstpakketten besteld, kan jouw keus veel invloed hebben. Extra fijn natuurlijk als je daarmee ook nog eens meegaat in een trend die de meeste werknemers ook erg prettig vinden!