Home » Ondernemersnieuws » ICT » Kaspersky stelt anti-ransomwaretool gratis beschikbaar voor bedrijven

Kaspersky stelt anti-ransomwaretool gratis beschikbaar voor bedrijven

Geplaatst in: ICT

Kaspersky Lablanceert vandaag Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business, een gratis softwaretool die zakelijke gebruikers aanvullende bescherming tegen ransomware biedt. Om de gedragspatronen van ransomware in kaart te brengen en endpoints onder Windows te beschermen, maakt Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business gebruik van twee technologieën: Kaspersky Security Network en System Watcher. De functies van System Watcher maken het onder andere mogelijk om schadelijke wijzigingen te blokkeren en terug te draaien.

Kwaadaardige programma’s als ransomware, die computers binnendringen om belangrijke zakelijke gegevens te versleutelen, zijn vooral voor kleine ondernemingen een groot probleem. Volgens de enquête IT Security Risks 2016 van Kaspersky Lab is bijna 42 procent van de kleine en middelgrote bedrijven wereldwijd de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van ransomware. Van deze ondernemingen heeft 34 procent het losgeld betaald, terwijl één op de vijf bedrijven niet in staat is gebleken de gegijzelde gegevens te herstellen, zelfs nadat aan de eisen van de cybercriminelen was voldaan. Het onderzoek van Kaspersky Lab, op basis van de Security Network (KSN)-statistieken van Kaspersky, laat verder een enorme stijging zien in het aantal ransomware-aanvallen op bedrijven: van 27.000 in 2014-2015 naar bijna zes keer zoveel – 158.600 – in 2015-2016.

Wil je hier meer over weten en lezen wat de risico’s voor jou als ondernemer zijn? Lees dan verder op securitymagazine.nl. Je kunt daar ook terecht voor achtergronden en beveiligingstips voor je computer (-netwerk).