Home » Ondernemersnieuws » Magazijn & opslag » Kartonnen dozen als veilig verpakkingsmateriaal

Kartonnen dozen als veilig verpakkingsmateriaal

Geplaatst in: Magazijn & opslag

Bij het bestellen van kartonnen dozen zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden. Door te kiezen voor kartonnen dozen van hoge kwaliteit of dozen op maat bescherm je de inhoud van een pakket optimaal tijdens het verzenden.

Kartonnen doos op maat

Door te kiezen voor een doos op maat profiteer je van verschillende voordelen. Zo sluit de doos mooi aan op het product, waardoor je minder verpakkingsmateriaal nodig hebt. De inhoud van het pakketje gaat niet schuiven en beschadigt daardoor minder snel. Ook is het beter voor het milieu als een verzenddoos geen overbodige ruimte inneemt. Gebruik je kartonnen dozen om producten in op te slaan? Dan is het uiteraard ook een groot voordeel dat de doos geen onnodige ruimte inneemt in je magazijn.

Bij het bestellen van een doos op maat geef je altijd de binnenafmetingen op in millimeters. Hou er wel rekening mee dat je een product gemakkelijk in de doos moet kunnen plaatsen en dat de ontvanger deze er weer eenvoudig uit moet halen. Je hebt dus wat speling nodig, zodat het product goed in de doos kan zakken.

Benut de hele pallet

Kies bij het dozen kopen voor kartonnen dozen in het juiste formaat en probeer de hele pallet te benutten. Op deze manier bespaar je flink op transportkosten.  Veel webshops bieden daarnaast gratis verzending aan. Als je de kosten voor verzending niet doorberekend aan de klant, gaat dit van je eigen omzet af. In sommige gevallen kan je een pakketje ook verzenden met de brievenbuspost. Dit kost minder dan het versturen van een pakket.

Sterke kartonnen doos

Bezuinig niet op de kwaliteit van het karton! Hoe dikker het karton is, hoe sterker de doos is. Postorder bedrijven gaan soms hardhandig om met pakketten. Door voor een kwalitatieve kartonnen dozen te kiezen, voorkom je de kans op schade. Ook minimaliseer je zo de kans op schade bij overig transport. Pak de dozen nooit te vol in, maar hou wat ruimte rondom het product dat je eventueel opvult met beschermend materiaal.

Tip: leg een voorraadje aan

Het is erg vervelend als er een bestelling binnen komt en je misgrijpt op de kartonnen dozen. Hou dus altijd een voorraadje aan. Het is doorgaans ook kostentechnisch verstandiger om een grote bestelling te plaatsen dan om iedere keer maar een paar kartonnen dozen te bestellen. Tussen iedere gestapelde laag kartonnen dozen kan je een tussenlegvel gebruiken. Dit zorgt voor een stabielere pallet. Bewaar kartonnen dozen altijd op een schone oppervlakte en ongevouwen, zodat ze hun vorm behouden. Kies ervoor om de dozen te bewaren in een droge ruimte met een lage luchtvochtigheid.