Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Kantoorinrichting: laat het ontwerpen

Kantoorinrichting: laat het ontwerpen

Geplaatst in: huisvesting

Een mooi kantoor verhoogt de productiviteit onder je werknemers. Dat komt omdat ze graag naar dat mooie kantoor toe gaan, er met plezier werken en zich ook nog eens opperbest voelen in dat mooie kantoor. Niet alleen omdat het kantoor ergonomisch is ingericht, maar ook omdat het esthetisch goed toeven is. Maar waar begin je en hoe verzin je het? Daar zijn ontwerpers voor!

Functioneel inkopen

Een ontwerper weet wat hij doet. Heeft ervaring en weet waar hij moet zijn voor dé mooiste inrichting. Door die ervaring weet de ontwerper ook precies waar die moet zijn voor de spullen. Zo voorkom je fout inkopen. Stel je hebt een prachtige kantoorlamp, waarin een led met dikke fitting moet. Grote kans dat jij de verkeerde lamp op voorraad neemt. Iemand die er verstand van heeft, koopt gewoon de juiste led met dikke fitting!

Rustig bellen

Natuurlijk is het voordeel van een ontwerper niet alleen op facilitair vlak. Omdat het niet de eerste klus is die de ontwerper voor ogen krijgt, weet hij waar kantoorpersoneel behoefte aan heeft. Zo zijn er steeds meer kantoortuinen, waarin iedereen door elkaar heen werkt. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar even rustig een telefoontje plegen is weleens lastig. Een speciale plek om te telefoneren is daarom erg handig. En zo weet de ontwerper nog veel meer snufjes, voor het welbehagen van je personeel.

Hoe klinkt het?

Akoestiek is ook zo’n dingetje op kantoren. Dit kun je beter direct goed hebben, omdat bijgeluiden nogal als storend worden ervaren. De ontwerper denkt graag vanaf het eerste begin met je mee. Door direct te werken met geluidswerende wanden of absorberende items, wordt irritatie voorkomen. Dit hoeven niet per se scheidingswanden te zijn, het kunnen bijvoorbeeld ook hangende panelen zijn die het probleem oplossen. En zo kan je personeel, zonder ruis, geconcentreerd in dat prachtige kantoor werken.