Home » Ondernemersnieuws » websites » Kan ik een website zelf maken of laat ik deze liever maken door een internetbureau?

Kan ik een website zelf maken of laat ik deze liever maken door een internetbureau?

Geplaatst in: websites, webwinkel

Heb je een nieuwe website nodig? Ga je een wordpress website laten maken of ga je zelf lekker aan de slag? Wat zijn de voor- en nadelen? Wij denken met je mee, zodat jij de juiste keuze maakt.

Zelf een website maken

Tegenwoordig heb je veel programma’s en ‘makkelijke’ templates die je helpen een website te bouwen. Je hoeft dus geen geschoolde expert te zijn om zelf aan de slag te gaan. Ben jij een startende ondernemer en verandert er nog veel in jouw bedrijf of in je aanbod? Dan raden we aan om, in ieder geval in het begin, zelf een website te maken. Het zou zonde zijn wanneer je veel geld besteed aan een website die misschien na een maand alweer verandert.  Wanneer jouw bedrijf als een huis staat, kun je altijd nog besluiten om een professional in te schakelen.

De voordelen

Er zijn een aantal grote voordelen verbonden aan het zelf maken van je website. Als eerste heb je alles zelf in de hand, omdat jij het werkt doet. Je bent dus nooit afhankelijk van een ander en hoeft met niemand te overleggen. Ook leer je een leuke nieuwe skill die misschien in de toekomst wel van pas komt. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je hiermee veel geld bespaart. Wanneer je zelf een website bouwt kan je dit al voor 100 tot 300 euro per jaar doen.

De nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het zelf maken van de website. Je hebt hiervoor misschien te weinig kennis. Ja kan geen ingewikkelde koppelingen implementeren en de beveiliging is misschien ook niet optimaal. Wanneer je ergens niet uitkomt, heb je ook niemand achter de hand waarop je kunt terugvallen. Er is geen technische ondersteuning die je verder helpt.

Het maken van je website uitbesteden

Ben jij een ondernemer met een duidelijk verhaal die direct goed van start wilt, een digibeet die geen kaas heeft gegeten van webdesign of is het tijd voor vernieuwing van je huidige website? Dan is het slim om het bouwen van jouw website uit te besteden aan een professional. De prijs voor het laten maken van een website kan erg uiteenlopen. Zo wordt er tussen de 500 en soms wel 30000 euro gevraagd. Dit heeft ermee te maken hoe groot de website wordt. Is het een simpele website of juist een uitgebreide website met diverse technieken, koppelingen, automatiseringen en animaties bijvoorbeeld. Meer opties, meer functionaliteiten en ook meer op jouw huisstijl afgestemd kost natuur meer.

De voordelen

Wanneer jij een bedrijf inschakelt om jouw website te maken, kan je ervan uitgaan dat je een goed en professioneel resultaat terug krijgt. Je hoeft zelf niet de kneepjes van het vak te leren, maar wordt ontzorgt. Dit scheelt je veel tijd en mogelijk ook stress en frustratie. Daarnaast krijg je technische ondersteuning wanneer de website niet goed werkt. Ook kan een gespecialiseerd bureau je helpen om koppelingen te maken tussen je website en bijvoorbeeld je e-mail en hr-programma’s. Een ander groot voordeel is dat een designer aan jouw website werkt en daarbij alle User Experience en User Interface meeneemt. Je website wordt op deze manier gebruiksvriendelijk voor je bezoeker.

Een full service internetbureau

Meer nodig dan alleen het laten maken van je website? Dan heb jij misschien de hulp nodig van een full service internetbureau die jou ondersteunt met website design/development en je online marketing. Denk hierbij aan webdesign, zoekmachine optimalisatie, online advertenties, server side tagging enzovoorts. Hierdoor zul je als ondernemer meer naamsbekendheid krijgen en meer klanten werven.

De nadelen

Het laten maken van de website is natuurlijk duurder dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Een ander nadeel is dat je soms minder controle hebt over het eindproduct. Dit komt omdat je het zelf niet maakt.

Wat ga je doen?

Ben je er al uit of je zelf je website gaat maken of dit door een professional laat doen? Zet alle voor en nadelen voor jezelf op een rijtje en maak zo een weloverwogen beslissing. Succes!