Home » Ondernemersnieuws » algemeen » De juiste kleding voor de juiste indruk

De juiste kleding voor de juiste indruk

Geplaatst in: algemeen

We zouden graag zeggen dat uiterlijk er niets toe doet. Dat het erom draait of je goede diensten levert en je betrouwbaar bent. Maar we ontkomen er niet aan dat een eerste indruk erg belangrijk is. En de kleding die je draagt, speelt daar wel degelijk een rol in. Het is dus noodzakelijk stil te staan bij wat je aan zal doen als je naar een zakelijke afspraak gaat.

Nadenken over je kledingstijl

Het is de vraag of we vandaag de dag nog kunnen spreken van een dresscode. Het is hoe dan ook duidelijk dat sommige bedrijven waarde hechten aan wat hun medewerkers dragen en daar ook eisen aan stellen. Zo ​zal je als je op een bank werkt, of advocaat of accountant bent, vrijwel altijd een pak moeten dragen. Het is dus toch van belang je af te vragen, met wie je een afspraak of vergadering hebt en daar je kledingstijl op af te stemmen.

Colbert: casual en netjes

Als je goed voor de dag wilt komen, is het handig om bepaalde kledingstukken in je kast te hebben. Enkele stijlvolle heren colberts geven je de mogelijkheid om er goed gekleed uit te zien, wat voor afspraak je ook hebt. Een colbert staat netjes op een spijkerbroek en is een goede keuze voor een casual afspraak met een collega. Het colbert kan ook deel zijn van een pak. Ga je solliciteren bij een bank of heb je een gesprek met een directeur, kies dan voor een kostuum.

Horloge als persoonlijk detail

Je kunt ook aandacht besteden aan de details van je uiterlijk. Een vrouw kan zich opmaken en mooie oorbellen in doen. Heeft een man minder mogelijkheden? Ook mannen kunnen hun stijl wat persoonlijke tintjes geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooi en elegant horloge. Je kunt een horloge kiezen dat bij elke outfit past en niet te excentriek is. Maar omdat de keuze voor een horloge heel persoonlijk is, kun je er ook een kopen dat juist opvalt. Hiermee maak je echt een statement, iets dat juist een goede eerste indruk achterlaat.

Het effect van kleding

Hoewel er geen strikte dresscode meer geldt, is uiterlijk nog steeds belangrijk. Je kunt je bewust worden van hoe je overkomt op anderen en wat je kleding uitstraalt. Wie zich bewust is van het effect van zijn kleding kan hiermee spelen. Draag een pak als je autoriteit wilt uitstralen of juist een overhemd en spijkerbroek als je iemand op zijn gemak wilt stellen. Wat voor gesprek ga je in? Je kleding kan je helpen of juist tegenwerken.