Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Juiste kantoorinrichting leidt tot betere werkprestaties

Juiste kantoorinrichting leidt tot betere werkprestaties

Geplaatst in: huisvesting

Twintig jaar geleden hadden veel kantoorruimtes een stoffig imago met een grijze inrichting en sobere verlichting. Tegenwoordig zijn kantoorpanden veel moderner en sfeervoller en vaak komt dat tegen goede van de werkprestaties. Helaas heeft nog niet ieder kantoor in Nederland een dusdanige inrichting dat ze optimaal kunnen werken.  Soms lenen bepaalde ruimtes zich er niet voor om op de juiste manier te worden ingericht waarnaar veel bedrijven verhuizen naar andere kantoorpanden. Maar hoe kunnen bepaalde kantoorruimtes dusdanig worden omgetoverd dat de werkprestaties worden verbeterd?

Voldoende licht

Veel werknemers hebben baat bij voldoende verlichting op hun werkplek. Het verbetert niet alleen de productiviteit in de werkzaamheden, het is ook nog erg gezond. Daarom plaatsen veel werkgevers hun bureaus het liefst bij de ramen, zodat werknemers op hun best kunnen presteren. Ruimtes met minder lichtinval moeten worden gecompenseerd met voldoende kantoorverlichting zoals TL-lampen. Zodoende kunnen werknemers alsnog hun werk goed uitvoeren.

Groen zorgt voor sfeer

Wat veel werkgevers onderschatten is dat groen op kantoor ook een degelijk verschil kan maken. Bloemen en planten zorgen niet alleen voor een betere sfeer, er komt ook meer zuurstof vrij waardoor werknemers minder stressvol zijn en hun taken beter uitvoeren. Afhankelijk van hoe groot de ruimte is, moet het ook niet overladen zijn met plantenbakken en andere groene voorzieningen. Een bescheiden aantal planten kunnen al voor betere arbeidsomstandigheden zorgen.

Flexibele werkplekken

Vroeger waren werkplekken gewoon bureaus waar iemand zijn taken kon uitvoeren. Vandaag de dag wordt er veel meer aandacht aan geschonken. Er wordt veel meer gelet op hoe iemand achter zijn bureau zit en of dit de juiste houding is. Veel bedrijven stappen daarom over naar zogenoemde zit/sta plekken waar werknemers hun positie kunnen afwisselen achter het bureau. Daarnaast worden werkplekken ook zo ingericht dat meerdere werknemers er kunnen werken. Het maakt dan niet uit of iemand een vaste plek heeft of niet.