Home » Ondernemersnieuws » Magazijn & opslag » Jouw medewerkers veilig laten werken? Optimaliseer het logistieke proces

Jouw medewerkers veilig laten werken? Optimaliseer het logistieke proces

Geplaatst in: Magazijn & opslag

Sta jij aan het roer van een onderneming en wil jij de logistieke processen in jouw bedrijf optimaliseren? Vervoer de goederen met behulp van een orderpickkar of maak gebruik van een verrijdbaar gereedschapsbord, zodat jouw medewerkers het gereedschap altijd bij de hand hebben. In dit artikel leggen we je uit met welke logistieke oplossingen jij helemaal klaar bent voor de toekomst!

Orderpickverzamelwagen

Worden er in jouw bedrijf regelmatig orders gepickt, of vervoeren jouw medewerkers goederen in een magazijn of werkplaats? Met behulp van een sterke magazijnwagen wordt het verplaatsen van de kar wel heel gemakkelijk! Deze orderverzamelwagens zijn te voorzien van standaard en maatwerk legborden. De wielkeuze is afhankelijk van diverse factoren zoals: belasting, het aantal transportbewegingen en de ondervloer.

Automatische blokkade

Wanneer er producten uit hogere stellingen gepickt moeten worden, dan kun je gebruikmaken van een bijbehorende opklapbare trap. Dat is snel en effectief, want als de trap naar beneden hevelt blokkeert de orderverzamelwagen automatisch. Zo kunnen producten – ook op hoogte – veilig gepickt worden! Als jij zelf een werktafel wilt ontwerpen, dan kun je het frame van de tafel heel eenvoudig bouwen. Natuurlijk kun je – om het op maat te laten maken – gebruikmaken van buizen en buisverbinders.

Laat jouw project slagen!

Elke klus, groot of klein, is even belangrijk. Het is daarom goed om jouw projecten zorgvuldig, professioneel en met plezier uit te voeren. Dit resulteert uiteindelijk in efficiënte projectoplevering en een hoogwaardige kwaliteit. Als jij veel orders verwacht of jouw bedrijf een groot assortiment heeft, dan zijn werktafels of werkbanken de perfecte oplossing. Voor veel toepassingen volstaan een standaard model tafel, welke leverbaar zijn in verschillende dieptes, breedtes en uitvoeringen.

Ergonomisch werken

Heb je de gezondheid van jouw medewerkers hoog in het vaandel staan en zoek jij naar een ergonomisch alternatief voor het op werkhoogte brengen van onderdelen en gereedschappen? Met een verrijdbare werktafel kun je een ergonomische werkplek creëren en heb jij altijd jouw gereedschap bij de hand, op iedere gewenste plek in het magazijn!

Verblindingsvrij licht

Naast de verrijdbare werktafels is het belangrijk om een aantal basisregels te hanteren, die ervoor zorgen dat jouw oplossing ergonomisch klopt en dat jij zo efficiënt mogelijk kan werken. Denk daarbij aan de juiste materialen, correcte werk- en reikhoogtes en goede werkplekverlichting. Wist je dat er traploos dimbare LED-verlichting verkrijgbaar is met een homogeen en verblindingsvrij licht? Daarbij zorgt het kegelprisma voor een vrijwel schaduwvrij werkoppervlak!

Etagewagen

Zoek jij naar een oplossing voor het eenvoudig verplaatsen van goederen en pakketten? Etagewagens hebben verstelbare etages van hout, staal of buis en kunnen in talrijke situaties worden ingezet. Zo kun je snel en gemakkelijk goederen, gereedschappen en pakketten verplaatsen!