Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Je werknemers voorbereiden op koud weer

Je werknemers voorbereiden op koud weer

Geplaatst in: personeelszaken

De avonden worden langer, de dagen gruwer en de temperatuur begint steeds meer te dalen. Zeker na alle wisselende en extreme temperaturen van dit afgelopen jaar, is ons lichaam nog niet helemaal gewend aan die dalende temperaturen. Een goed moment om je medewerkers dus even wat voor te bereiden op het koude weer. Hoe je dat doet, lees je hier.

 1. Winterwarme werkkleding
  Nu is het natuurlijk ontzettend belangrijk om goede werkkleding te dragen, en is het als werkgever van belang om deze kleding voor je werknemers te verzorgen. Maar ook goede werkkleding kan in de winter misschien wat tekort schieten. Zodra de temperaturen het vriespunt bereiken is er maar weinig kleding opgewassen tegen deze kou. Dat maakt naast goede werkkleding, ook warme kleding erg belangrijk. Zorg ervoor dat je de werkkleding bij een betrouwbare partij zoals engelbert strauss koopt. Zij staan voor hoge kwaliteitsproducten en hebben comfortabele winterkleding in hun assortiment.
 2. Thermokleding
  Of je jouw werknemers nu adviseert of een handje helpt; thermokleding kan wonderen doen tijdens het koude weer. Daarnaast is de aanschaf van deze dunne, en ontzettend warmhoudende kleding helemaal niet zo gek; de prijzen zijn over het algemeen vrij laag. Het zou dus een mooie investering zijn om je medewerkers allemaal een pakketje thermo-items mee te geven. Een thermoshirt, trui, sokken en misschien zelfs een thermobroek. Zo weet je zeker dat ze warm én gezond blijven.
 3. Warme accessoires
  Vergeet natuurlijk ook de warme accessoires niet: mutsen, handschoenen sjaals. Veel medewerkers zullen deze natuurlijk van thuis meenemen, maar het is geen gek idee om er een aantal op de zaak te hebben liggen. Mocht iemand zijn sjaal vergeten zijn, is het natuurlijk beter dat hij er eentje meepakt, dan dat hij de volgende dag ziek op bed ligt!
 4. Verwarming
  Zorg logischerwijs voor voldoende verwarming op de zaak. Geef je werknemers een warme plek om aan te komen na een barre tocht in de kou. Ook wanneer er buiten gewerkt wordt is verwarming geen overbodige luxe. Er zijn meer dan genoeg warmtekachels te vinden die makkelijk verplaatst kunnen worden om voor voldoende warmte te zorgen. 
 5. Wegveiligheid
  Het is natuurlijk van groot belang dat alle medewerkers veilig op het werk aankomen; zeker wanneer de situatie op de wegen wat gevaarlijk kan zijn. Zorg er in ieder geval voor dat de wegen rondom de onderneming (vooral op eigen terrein) goed bestrooid zijn met zout om slip- en valpartijen te voorkomen. Is het weer echt slecht, dan zou je eventueel een carpool of zelfs busvervoer vanuit de onderneming kunnen organiseren voor de medewerkers die normaliter te voet of met de fiets naar het werk komen.