Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Je weet waar de klepel hangt, maar je hebt de klok niet horen luiden …

Je weet waar de klepel hangt, maar je hebt de klok niet horen luiden …

Geplaatst in: algemeen, personeelszaken

Ongemerkt sluipt het er in, je hebt het meestal niet in de gaten. Geleidelijk aan wordt de wereld om je heen steeds stiller. Als een letterlijk stille variant van het Paard van Troje dringt gehoorverlies zich aan je op. Het begint met het besef dat je ’s ochtends de vogels niet meer helder hoort fluiten tijdens het ochtendgloren. Of je huisgenoot hoort wel die irritante mug zoemen en jij niet. Je voelt alleen nog maar de gevolgen van de beet van het beestje. Uiteindelijk heb je steeds meer moeite om gesprekken te volgen. Zeker als het rumoerig is in de kamer. Je komt op het punt dat je je beseft dat een gehoorapparaat noodzakelijk is. Hoortoestellen zijn niet alleen een hulpmiddel om geluiden te horen; ze zijn een toegangspoort tot een wereld van verbeterde levenskwaliteit.

Phonak hoortoestel: verfijnd en stijlvol

Waar hoortoestellen eind 20e eeuw nog van die saaie en opvallende accessoires waren, zo zijn de gehoorapparaten in de 21e eeuw een technologisch verfijnd wonder. Inmiddels zo doorontwikkeld dat het hoortoestel amper meer opvalt wanneer deze gedragen wordt. Als het al opvalt dan is het apparaatje een stijlvolle aanvulling op je uiterlijk. Net zoals de bril dat is geworden. Omdat veel mensen vandaag de dag vrij constant rondlopen met oortjes in ─ om muziek te luisteren of te telefoneren wanneer nodig ─ kijkt niemand er meer van op als je een Phonak lumity draagt. Het is de normaalste zaak van de wereld.

Spanning verdwijnt met een goed gehoorapparaat

Net als brildragers die lang met een niet-gecorrigeerde oogafwijking hebben geleefd en daardoor hoofdpijnen ontwikkelden, zo ervaren mensen met gehoorproblemen ook moeheid door de vele inspanningen. Met een Phonak hoortoestel ervaar je een kristalhelder en natuurlijk geluid en de luisterinspanning verdwijnt grotendeels. Hou je van zwemmen? De meeste gehoorapparaten zijn waterdicht en kunnen tegen een stootje. Slechthorende sporters hebben dus ook baat bij een goed hoortoestel.

Een hoortoestel voor vreugde en veiligheid

Stel je je eens voor dat je eindelijk na zoveel jaren weer het ruisen van de zee hoort. De golven die zachtjes breken op het strand. Je kind of kleinkind die je teder vertelt wat hij of zij op school heeft meegemaakt, terwijl je alles meekrijgt. Maar ook de belangrijke zakelijke gesprekken die je voert over de telefoon kun je met een hoortoestel weer goed verstaan. Je zal niet de eerste zijn die door een gehoorprobleem niet goed meekrijgt wat een klant probeert te zeggen. Natuurlijk is een goed gehoor essentieel bij het opmerken van gevaarlijke situaties. Zeker nu er steeds meer bijna onhoorbare elektrische auto’s op de weg verschijnen is het noodzakelijk deze op te merken als je de weg oversteekt.

Muziek via je Phonak gehoorapparaat

Een goed gehoorapparaat is van diverse extra’s voorzien. Een Phonak hoortoestel koppel je met je smartphone zodat je je favoriete muziek rechtstreeks naar het gehoorapparaat kunt streamen. Maar welke geluiden je ook wilt horen: hoortoestellen zijn niet alleen functioneel; ze kunnen je wereld veranderen en je laten genieten van de prachtige symfonie van geluiden om je heen.