Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Je kantoorpand van elektriciteit voorzien

Je kantoorpand van elektriciteit voorzien

Geplaatst in: huisvesting

Een nieuwbouw kantoor brengt natuurlijk allerlei voordelen met zich mee. De komende jaren zal er weinig tot geen onderhoud nodig zijn, je kunt fris beginnen en alles inrichten zoals jij dat wilt. Maar een nieuwbouwpand betekent ook dat je de nodige installaties zal moeten doen om alles werkende te krijgen: om te beginnen de elektriciteit. Maar wat zijn de kosten hiervan en hoe krijg je dit voor elkaar?

De kosten van het aanleggen van elektriciteit

De elektriciteit aanleggen in een nieuwbouwpand is geen makkelijke klus. De prijzen hangen geheel af van de mogelijkheden die jij wilt op het gebied van elektriciteit, de wensen die je hebt en de ondernemer die dit voor je aan gaat pakken. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het aantal groepen in de groepenkast, de hoeveelheid stopcontacten, lichtschakelaars en ga zo maar door. Om je een inschatting te geven hebben we een aantal gemiddelde kosten voor je op een rijtje gezet.

  1. De complete elektra
    Het aanleggen van elektriciteit in een geheel pand, inclusief het aanleggen van stopcontacten, het aansluiten van een aardlekschakelaar en het vervangen (indien van toepassing) van de meterkast kost je gemiddeld zo’n €2.500 tot €4.000.
  2. De elektra in een ruimte
    Het aanleggen van de elektra in een ruimte zoals de verlichting, de thermostaat en de stopcontacten kost je gemiddeld zo’n €350 tot €500.
  3. De buitenverlichting
    Wil je ook de buitenverlichting aan laten leggen dan kost dit je gemiddeld zo’n €600 tot €800.

Hoe kun je de prijs beïnvloeden?

Je betaalt natuurlijk niet alleen voor het aanleggen van de elektriciteit en de mogelijke toepassingen hiervan, maar ook voor de elektricien of ondernemer die dit voor je komt doen. Je kunt de prijs dus ten eerste al beïnvloeden door offertes bij verschillende aanbieders op te vragen. Daarnaast wordt de prijs beïnvloed door de grootte van de klus; wil je de stroom bijvoorbeeld laten verleggen of geheel opnieuw aanleggen?

De extra opties

Het aanleggen van elektriciteit is op zichzelf al een flinke klus. Maar je kunt deze klus helemaal naar eigen wens inrichten door verschillende opties toe te voegen of juist buiten beschouwing te laten. Wil je bijvoorbeeld ook direct de buitenverlichting op orde hebben, of kies je liever voor LED verlichting? En hoe zit het met de stopcontacten? Hoeveel extra stopcontacten mogen er worden geplaatst, en op welke locaties zijn deze echt nodig? Door je wensen en behoeften vooraf in kaart te brengen heb je direct inzicht op je extra opties, het totale elektriciteitsplan én de mogelijke kosten.