Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Je kantoorpand een nette uitstraling geven

Je kantoorpand een nette uitstraling geven

Geplaatst in: huisvesting

Zowel voor klanten als medewerkers is een nette, opgeruimde uitstraling op kantoor van groot belang. Een fijne werkruimte verhoogt de productiviteit en levert betere eindresultaten op. Ook klanten zullen sneller overtuigd zijn van de professionaliteit van een onderneming wanneer het kantoorpand er professioneel, verzorgd en netjes uit ziet. Houd deze tips in het achterhoofd om je kantoorpand een nette uitstraling te geven.

 1. Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden
  Een rommelig kantoor zorgt voor een rommelige werksfeer en laat een chaotische en onprofessionele indruk achter op bezoekers van het pand. Door te zorgen voor voldoende opbergmogelijkheden voorkom je overbodige rommel in en rondom de kantoorruimten. Zorg voor voldoende lades, dossierkasten en andere kasten die opbergmogelijkheden bieden en houdt een georganiseerde structuur aan. Houd specifieke opberg plaatsen voor specifieke items. Op deze manier zal er minder snel rommel ontstaan en weet iedereen precies wat hij waar terug kan vinden.
 2. Onderhoud zowel het pand als de omstreken
  Draag zorg voor een goede onderhoud van het pand zelf en de nabije omgeving hiervan. De eerste indruk wordt gemaakt bij de ingang van het pand, zorg dus ook dat deze er verzorgd en goed onderhouden uitziet. Vervang verwelkte planten of bloemen en zorg dat de bestrating onkruid vrij is. Om een onderhoudsvrije ingang te creëren kun je kunstgras leggen. Kunstgras vraagt om minder onderhoud dan echte natuurlijke materialen zoals gras, bloemen en planten. Draag dezelfde zorg voor het onderhoud van het interieur van het pand. Voorkom afgebladderde verf of knipperende lampen door wekelijks zorg te dragen voor het kantoorpand en de omgeving.
 3. Maak duidelijke afscheidingen
  Een net en overzichtelijk kantoor heeft een duidelijke indeling. Een entree biedt gasten de mogelijkheid zich te melden, te zitten in een wachtruimte of zelfs te genieten van een kopje koffie of thee. Vanuit hier kunnen ze via een opgeruimde hal naar de locatie van bespreking geleid worden. Hetzelfde geldt voor de medewerkers. Zorg ervoor dat het kantoorpand logisch en duidelijk ingedeeld is en dat er duidelijke afscheidingen zijn waar nodig. Zo kan de kantine beter wat verder van de entree geplaatst worden om een onprofessionele uitstraling te voorkomen. Ook kantoor en ontspanningsruimten mogen duidelijk van elkaar afgescheiden worden.
 4. Houd het dagelijks, wekelijks en maandelijks goed schoon
  Of je nu je medewerkers zelf de handen uit de mouwen laat steken of een schoonmaakservice inhuurt. Zorg ervoor dat het pand en de nabije omgeving dagelijks goed schoongehouden worden. Voorzie het interieur ook wekelijks of maandelijks van een grondige schoonmaakbeurt waarin ook minder voor het oog liggende zaken grondig aangepakt worden. Op deze manier heb je altijd en nette en professionele uitstraling en biedt je medewerkers een comfortabele en gezonde werkplek.