Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Je kantoorpand een frisse uitstraling geven: zo doe je dat

Je kantoorpand een frisse uitstraling geven: zo doe je dat

Geplaatst in: huisvesting

De start van het nieuwe jaar is natuurlijk het ultieme moment om je kantoorpand opnieuw een frisse uitstraling te geven. Een mooi likje glansverf over de oude meubelen, en misschien zelfs iets creatiefs in het thema duurzaam verven. Want ook dit jaar staat duurzaamheid weer centraal wanneer het om wonen, leven en ondernemerschap gaat. Met deze handige tips zorg jij er in een handomdraai voor dat jouw kantoorpand weer een frisse uitstraling heeft.

  1. Geef alles weer een boost

Net als in je woning, kan ook je kantoorpand zo op zijn tijd wel een likje verf gebruiken. Begin met het verven van muren en plafond, en breng hier eventueel wat mooie kleuren in aan. Je kunt de kleuren van je logo en huisstijl aanhouden om op deze manier een creatieve, en toch professionele uitstraling te hanteren. Het handigst is het uitzoeken van de juiste RAL kleuren om precies goed te zitten. Is jouw logo bijvoorbeeld helder wit (ral 9010) of eerder verkeerswit (ral 9016)? Met de juiste kleurkeuze kun je je logo precies laten terugkomen in je kantoor. Maak ook de rest van het kantoor even goed schoon en haal alle prullaria aan de kant. Zo heb je direct overzicht en kun je meteen zien waar de mogelijkheden zijn. 

  1. Breng kleur naar binnen

Een frisse uitstraling is makkelijk te bereiken wanneer je wat meer kleur naar binnen haalt. Zoals in punt 1 al aangegeven kun je bijvoorbeeld binnen de kleuren van je huisstijl blijven. Je kan een muur in een specifieke knalkleur verven, maar ook bijvoorbeeld de kussens in de loungehoek, of een stoel in de vergaderkamer een leuk kleurtje geven. Zo geef je het pand direct een creatieve, frisse en energieke uitstraling. Toch net wat anders dan alleen maar zwart, wit en metaal!

  1. Gebruik de kracht van de natuur

De natuur brengt allerlei moois met zich mee; mooie dingen die bij uitstek geschikt zijn om je kantoorpand een frisse uitstraling te geven. Denk hierbij aan natuurlijke materialen zoals hout, maar natuurlijk ook aan bloemen en planten. Hoe meer planten je in een kantoorplant tegenkomt, hoe aangenamer de sfeer. Daarnaast creëer je op deze manier ook een aangename werkplek voor je medewerkers, verhoog je de productiviteit, zorg je voor frisse energie én gaat de kwaliteit van het werken omhoog.

  1. Promotie binnen eigen muren

Ook een leuke, creatieve manier om je kantoorpand een frisse uitstraling te geven, is door je eigen (oude) promotiemateriaal te gebruiken. Maak een mooie collage van allerlei print uitingen – posters, flyers en zelfs personeelsbladen. Deze kunnen er hartstikke leuk uitzien aan een kale witte muur, en geven je direct een stukje extra promotiemogelijkheid!