Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Je bedrijfspand verbouwen? Zo pak je het slim aan!

Je bedrijfspand verbouwen? Zo pak je het slim aan!

Geplaatst in: huisvesting

Heb je een verbouwing op de planning staan aan je bedrijfspand? Een spannend vooruitzicht, waar waarschijnlijk wat beters voor terugkomt! Er komt uiteraard wel het een en ander kijken bij zo’n grote verbouwing. Lees daarom onze tips: zo pak je het goed aan!

Een container huren

Zeg je verbouwing, dan zeg je afval. Geen punt, als het maar meteen netjes kan worden opgeruimd. Je wilt immers niet dat er veel rommel rond gaat slingeren – dat ligt alleen maar in de weg en zorgt voor onhandigheden. Daarom is een container huren essentieel: hier kun je alles meteen in kwijt. Er zijn verschillende soorten containers om uit te kiezen, bijvoorbeeld voor puinafval, houtafval en grofvuil. Bedenk vooraf welke containers je nodig hebt en ga gestructureerd aan het werk met de verbouwing!

Werk met een goed bouwbedrijf

Zeker als je zelf niet zo handig bent ingesteld, is het raadzaam om een goed bouwbedrijf in te schakelen voor je verbouwing. Zo wordt het werk je grotendeels uit handen genomen – dan hoef jij je geen zorgen te maken om alle technische aspecten. Ook kun je er zo op vertrouwen dat het werk goed wordt uitgevoerd: je wilt natuurlijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Investeer liever, daar krijg je een bedrijfspand voor terug dat aan al je wensen voldoet.

Maak een duidelijke planning

Voor het overzicht is het belangrijk dat je een duidelijke planning maakt voor de verbouwing. Wanneer vindt welk project plaatst? Wanneer begint de verbouwing en wanneer is het de bedoeling dat de boel klaar is? Probeer hier realistische doelen voor te noteren. En licht uiteraard ook je werknemers en klanten hier goed over in, mochten zij tijdelijk ergens anders moeten zijn.

Zorg voor een plan B

Loopt de verbouwing onverhoopt toch uit? Dan is het wel zo verstandig als je een plan B hebt geregeld. Is er bijvoorbeeld een locatie waar je je klanten tijdelijk op kunt vangen? Helaas wil het nogal eens het geval zijn dat een verbouwing langer duurt dan gepland – dus het is wel zo slim om hier stil bij te staan.

Toekomstgericht verbouwen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema en ook bij je verbouwing van je bedrijfspand kun je dit niet overslaan. Probeer toekomstgerichte keuzes te maken! Zo kan het pand immers weer een lange tijd mee. Waar je aan kunt denken? Zonnepanelen en optimale isolatie bijvoorbeeld. En ook wat betreft het interieur kun je slimme keuzes maken: van duurzame verlichting tot gerecyclede kantoorartikelen en duurzaam kantoormeubilair. Alles telt mee: zo maak je absoluut een fijne omgeving van je nieuwe bedrijfspand!