Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Je bedrijfspand verbouwen: 5 tips

Je bedrijfspand verbouwen: 5 tips

Geplaatst in: huisvesting

Als je al een lange tijd gebruik maakt van hetzelfde bedrijfspand, wil je wel eens wat vernieuwen. Dit kan zijn om de uitstraling van je pand op te frissen of omdat er meer ruimte nodig is. Een nieuw pand kopen is een kostbare zaak en vaak wil je je locatie ook niet opgeven. Daarom kun je je bedrijfspand ook verbouwen, zodat je er weer jaren mee vooruit kan.

1. Effectief je bedrijfspand verbouwen

Als je je bedrijfspand gaat verbouwen moet je daar vooraf natuurlijk goed over nadenken. Het is belangrijk dat je weet met welk doel je gaat verbouwen. Is het om een betere uitstraling te genereren of heb je meer ruimte nodig? En is de extra ruimte voor de werkplaats of het kantoor? Dit bepaald namelijk hoe belangrijk het uiterlijk en de afwerking zijn. Als je weet waarvoor je gaat verbouwen kun je de plannen daarop inrichten zodat je effectief verbouwd wat nodig is.

2. Goed organiseren

Een verbouwing moet goed georganiseerd worden. Dit klinkt logisch, maar de impact van een verbouwing is groter dan je denkt. De bouwperiode zorgt voor overlast en ongemak, daarom moet je deze periode zo kort mogelijk houden. Of je nu zelf gaat verbouwen of je laat het doen, maak een goed plan zodat je er niet onnodig lang over doet. Denk ook aan de bereikbaarheid van je bedrijf en de verschillende afdelingen. Ga je bouwmaterialen kopen, doe dit dan op tijd zodat de verbouwing geen onnodige vertraging oploopt.

3. Werk duurzaam

Als je gaat verbouwen kun je direct goed nadenken over de duurzaamheid van je pand. Tijdens de verbouwing zorgt het voor meer eisen, maar op de lange termijn kun je gaan besparen op energiekosten. Daarnaast draag je een steentje bij aan een betere leefomgeving. In alle toekomstplannen van overheden en grote concerns, is duurzaamheid een belangrijk item. Als je voorbereid bent kun je voorkomen dat je een grote verbouwing moet organiseren als een bepaalde duurzaamheid wordt geëist in de toekomst.

4. Financieel gezond verbouwen

Het is menselijk om te dromen en bij de eerste beste kans je dromen waar te maken. Je bedrijfspand mag best wat geld kosten, maar je budget is bepalend voor wat er wel en niet kan. Zorg daarom voor een financieel gezonde verbouwing. Geef niet meer uit dan je kunt besteden of zorg voor een goede financiering. Is je budget beperkt? Beperk de verbouwing dan ook tot het hoognodige.

5. Maak af waar je aan begint

Een verbouwing heeft vrijwel altijd impact op het dagelijkse reilen en zeilen van je bedrijf. Maak daarom steeds af waar je aan begint. Zeker bedrijven die hun eigen verbouwing realiseren zijn geneigd de verbouwing naast het ‘gewone’ werk te doen. Dit resulteert vaak in een langdurige periode van overlast en ongemak. Voorkom dit door de verbouwing als project in te plannen samen met het andere werk.

Er kan een noodzaak zijn voor een verbouwing aan je bedrijfspand. Zorg dat je weet waarom je gaat verbouwen en pas je plan daarop aan. Kies voor duurzaamheid om voorbereid te zijn op de toekomst. Houd het financieel gezond en maak af waar je aan begint.