Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Je bedrijfspand succesvol inrichten? Zo pak je het aan

Je bedrijfspand succesvol inrichten? Zo pak je het aan

Geplaatst in: huisvesting

Ga je met je bedrijf verhuizen naar een ander pand? Of ben je de huidige inrichting van je bedrijfspand zat? Dan is het goed om eens met een frisse blik te kijken naar de inrichting van je bedrijfspand. De inrichting bepaalt hoe het er straks allemaal uit komt te zien en welke sfeer het uitstraalt, waardoor het een belangrijk onderdeel is. Hoe je jouw bedrijfspand succesvol kunt inrichten? Wij zetten hieronder op een rij hoe je dit kunt aanpakken.

Bepaal welk meubilair je wilt vervangen

Het is goed mogelijk dat niet alle meubilair van je huidige bedrijfspand aan vernieuwing toe is. Je kunt dit dan ook prima weer meenemen in de nieuwe inrichting van je bedrijfspand. Het is daarom belangrijk om eerst te bepalen welk meubilair je graag wilt vervangen en welke je wilt behouden. Een aanrader is in ieder geval om oud meubilair niet meer mee te nemen in de nieuwe inrichting. De kans is dan namelijk groot dat het niet binnen een moderner interieur past en dat je het na een tijdje echt zat bent. Investeren in nieuw meubilair is sowieso goed om te doen, want dit bepaalt voor een groot deel de sfeer in je pand. 

Als je iets van je huidige meubilair wilt gebruiken in de nieuwe inrichting, is het natuurlijk wel belangrijk dat je dit kwijt kunt. Als je bijvoorbeeld verhuist naar een nieuw bedrijfspand, dan is het van belang om dit meubilair veilig op te slaan. Hiervoor is opslagruimte huren een aanrader. Je zou hiervoor kunnen kijken bij opslagruimte in Amsterdam. Hier kun je dan tijdelijk meubels en andere belangrijke spullen opslaan totdat je het nodig hebt voor de inrichting. Zo staat het niet in de weg en kun je efficiënt te werk gaan met de inrichting van het pand.

Een goede indeling

Zodra je hebt bepaald waar je in wilt investeren en wat je nog mee wilt nemen uit een eerder interieur, is het goed om te kijken naar de indeling van je bedrijfspand. De juiste indeling is van groot belang, dus het is goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. Bij de indeling van je bedrijfspand is het belangrijk om na te denken over de werkplekken van je personeel, maar ook over bijvoorbeeld vergaderruimtes. Een aanrader hierbij is om hulp in te schakelen van een externe partij. De indeling van je pand is tenslotte een van de belangrijkste stappen om over na te denken, dus je wilt wel dat je hier straks tevreden mee bent. Laat je hier vooral in adviseren door een expert op dit gebied, want zo wordt het makkelijker om keuzes te maken.

Investeer in comfortabel meubilair

Zoals we hierboven al even benoemden is het goed om te investeren in nieuw meubilair. Kies hierbij niet voor de goedkoopste meubels, want dan kan het zo zijn dat het goedkoop is duurkoop wordt. Koop meubels van goede kwaliteit, want hier ga je langer profijt van hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goed, stevig bureau en een comfortabele bureaustoel. Het is van belang dat jijzelf en je medewerkers een goede houding kunnen aannemen tijdens het werken. Zo worden lichamelijke klachten voorkomen en kan de productiviteit worden verhoogd. Investeer dus in comfortabel meubilair, want dit heeft veel voordelen.

Pimp de muren

Je muren spelen een grote rol in de uitstraling in je interieur. Daarom is het goed om hiermee aan de slag te gaan. Door je muren een leuk kleurtje of patroontje te geven, kan het er namelijk al heel anders uit komen te zien. Bij het pimpen van je muren kun je denken aan bijvoorbeeld schilderen of behangen. Kies hierbij voor een kleurenpalet die te matchen is met de rest in je bedrijfspand. Zo wordt het een samenhangend geheel. Bij het pimpen van de muren kun je daarnaast ook nog denken aan het toevoegen van muurdecoratie. Zo voorkom je kale, saaie muren. Bij muurdecoratie kun je denken aan bijvoorbeeld posters, stickers, schilderijen, fotolijstjes en muurkastjes. 

Goede verlichting

Bij het succesvol inrichten van je bedrijfspand hoort ook goede verlichting. Ten eerste is het belangrijk om zoveel mogelijk daglicht te creëren in je pand, want natuurlijk licht is bevorderlijk voor het werken. Naast natuurlijk licht is het ook van belang om te beschikken over goede verlichting. Dit is essentieel, want goede verlichting is relevant om werkzaamheden optimaal uit te kunnen voeren. Een aanrader is om in je bedrijf gebruik te maken van ledverlichting.

Van het huren van opslag in Aalsmeer of in een andere stad of dorp tot het pimpen van de muren en goede verlichting realiseren: het zijn belangrijke stappen die je kunt nemen om je bedrijfspand succesvol in te richten. Hoe beter de inrichting, hoe efficiënter er gewerkt kan worden!