Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Investeren in cryptocurrency: 5 tips om te beginnen

Investeren in cryptocurrency: 5 tips om te beginnen

Geplaatst in: algemeen, cryptocurrency

Bitcoin en crypto currency zijn tegenwoordig geen vreemde termen meer. Je hoort ze met grote regelmaat terugkomen in de media, op social media en waarschijnlijk zelfs in je vrienden- of kennissenkring. Sommige mensen zien de betaling met cryptocurrency zelfs veiliger dan een gewone betaling met cash. Maar hoe zit het nu eigenlijk met die bitcoincash, en de investeringen, en hoe kun jij zelf investeren in cryptocurrency? Met deze handige tips kun ook jij beginnen.

Sinds de oprichting van Bitcoin in 2010 is deze betaaleenheid steeds populairder geworden. Het is een digitale valuta, die niet uitgegeven wordt door de overheid; en dit maakt het al snel wat ingewikkelder. Er zijn geen banken betrokken bij deze valuta, en alles gebeurt digitaal. Voordat je kunt gaan beleggen in bitcoin moet je eerst een bitcoin wallet aanschaffen. Hier worden je bitcoins in bewaard. Vervolgens kun je de bitcoins het makkelijkste aanschaffen met de Europese betaaleenheid: de euro. Je kunt bitcoincash kopen via Ideal, en hier een basis mee leggen.

 

 1. Open een beleggingsrekening
  Zodra je de basis klaar hebt is het verstandig om een beleggingsrekening te openen bij een van de vele brokers.
 2. Oefen eerst even
  Het handelen in cryptovaluta is beïnvloedbaar door fluctuerende waarden. Het is dus niet direct een valuta waar je jezelf als beginnende belegger direct in thuis voelt en het kan zijn dat je eerst wat oefening nodig hebt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te oefenen met nep cryptocurrencies om de smaak wat te pakken te krijgen.
 3. Neem een veilige wallet
  Die digitale wallet waar je de bitcoin in bewaard, variëren vaak in het platform waar ze op te vinden zijn. Het verschil in platform biedt ook meteen een verschil in beveiliging. Het spreekt natuurlijk voor zich, maar het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen verschillende platformen te onderzoeken. Zo weet je zeker dat jouw bitcoin veilig zijn in je wallet.
 4. Wees voorzichtig met altcoins
  Naast bitcoins zijn er ook tientallen altcoins (alternatieve coins) op de markt gekomen. Maar dit betekent niet dat al deze altcoins even betrouwbaar zijn. Investeer en beleg alleen in altcoins die hun plaats in de markt inmiddels veroverd hebben zoals litecoin, cardano, dash etc.
 5. Houd je portfolio klein
  In tegenstelling tot het ‘standaard’ beleggen, is het bij het beleggen in bitcoin verstandig om je portfolio zo klein mogelijk te houden. Probeer niet in zoveel mogelijk munten te investeren om je kansen te vergroten, maar blijf juist bij een enkel paar beleggingen.