Home » Ondernemersnieuws » duurzaamheid » Innovatiewerkplaats voor bedrijven, studenten en kennisinstellingen

Innovatiewerkplaats voor bedrijven, studenten en kennisinstellingen

Geplaatst in: duurzaamheid, innovatie

In het voorjaar van 2017 start de bouw van het Paviljoen van Flevoland: de Innovatiewerkplaats. De provincie Flevoland zet met dit eerste gebouw op het Floriadeterrein de deuren wijd open voor bedrijven, studenten en kennisinstellingen, die zich willen inzetten voor duurzame innovaties.

In 2022 (ja, ok, je hebt nog tijd om wat slims te bedenken) is Almere de trotse gastheer voor de Floriade. De 7e editie van deze wereldtuinbouwtentoonstelling staat in het teken van Growing Green Cities. De Floriade wordt hiertoe ingericht als een living lab waar allerlei urgente vraagstukken zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning centraal staan.

De Innovatiewerkplaats fungeert als Paviljoen van Flevoland en is het eerste gebouw op het Floriadeterrein. De provincie Flevoland wil hiermee bedrijfsleven, studenten en kennisinstellingen experimenteer- en demonstratieruimte bieden om gezamenlijk te komen tot nieuwe duurzame vindingen op het gebied van reststromen, waterzuivering, water, mobiliteit en voedselproductie.

Lees meer op duurzaamgebouwd.nl