Home » Ondernemersnieuws » duurzaamheid » Indi energie helpt bij het verduurzamen van bedrijven

Indi energie helpt bij het verduurzamen van bedrijven

Geplaatst in: duurzaamheid

Wil je jouw bedrijf verduurzamen, maar zie je op tegen hoge kosten? Goed nieuws: het bedrijf Indi energie helpt bedrijven met de financiering van duurzame oplossingen. Hoe werkt dat precies en welke bedrijven hebben hier al gebruik van gemaakt?

Zonne-energie en houtpelletkachels

Indi energie is een dochterbedrijf van Essent en werkt samen met KiesZon en Energon. Indi energie biedt bedrijven de mogelijkheid om zelf eigen energie op te wekken met eigen energiebronnen. Het bedrijf biedt duurzame oplossingen op maat en regelt de gehele financiering, installering én het onderhoud. Indi energie biedt op dit moment alleen duurzame oplossingen op het gebied van zonne-energie en houtpelletkachels, maar wil dit aanbod in de toekomst graag uitbreiden met windmolens, batterij-technologie en de infrastructuur voor duurzaam transport.

De financiering van duurzame oplossingen

Je zult je misschien afvragen waar dat geld voor die duurzame oplossingen dan vandaan komt. Indi energie is voor de financiering niet afhankelijk van Essent. Slechts een vijfde van de kosten voor een project wordt ingelegd door het moederbedrijf, de rest komt van het Groenfonds van de ING: de ING Groenbank.

Zonnepanelensysteem Van Houtum

Het eerste project van Indi energie is eind januari afgerond. De plaatsing van 3.500 zonnepanelen op het dak van de papierfabriek Van Houtum in Swalmen werd toen verwezenlijkt. Deze zonnepanelen zullen jaarlijks meer dan 500.00 kWh leveren, wat gelijkstaat aan het stroomverbruik van 150 huishoudens. De papierfabriek leaset de zonnepanelen voor de komende 16 jaar van Indi energie, waardoor het bedrijf niet zelf hoeft te investeren en geen exploitatierisico’s neemt.

Crowdfunding voor zonnepanelen

Indi energie vindt burgerparticipatie erg belangrijk, daarom organiseerde het bedrijf voor het tweede project een crowdfundingsactie via Duurzaaminvesteren.nl. Deze crowdundingactie was een groot succes. Binnen dertig uur werd er 1,05 miljoen euro opgehaald voor de plaatsing van zonnepanelen op de daken van SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf. De looptijd van de investering is een jaar en de investeerders krijgen een rendement van 5%. In totaal worden er 8.000 zonnepanelen geplaatst. Eind dit voorjaar wordt het project afgerond.

Besparen op de energierekening

Indi energie is in januari vorig jaar opgericht, eind dit jaar zal er een evaluatiemoment plaatsvinden. Er wordt dan gekeken of de klanten tevreden zijn en of er genoeg opdrachten zijn. Maar zoals het er nu uitziet is het concept erg succesvol. Wil je ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en heb je interesse in zonnepanelen op jouw bedrijfspand? Neem dan even een kijkje op de website van Indi energie.