Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » In 5 stappen naar succesvolle videomarketing

In 5 stappen naar succesvolle videomarketing

We leven in een wereld waar we dagelijks overladen worden met prikkels. Advertenties op het internet, reclame op TV, posters in bushokjes en billboards boven de snelwegen.

Hoe meer we aan reclame uitingen blootgesteld worden, hoe minder gevoelig we zijn voor een reactie hierop.

Dit is waar videomarketing een oplossing biedt. Behalve visueel aantrekkelijk beeld zorgt de combinatie van geluid en tekst dat dit reclamemiddel direct binnenkomt bij de ontvanger. Althans, wanneer videomarketing op de juiste manier wordt gebruikt.

 1. Het vaststellen van de doelgroep
  Bij alle vormen van marketing is het belangrijk te weten tegen wie je praat. Richt jij je vooral op senioren, dan zal je een ander eindresultaat krijgen dan wanneer je de communicatie richt op puberende tieners. Schrijf om het jezelf gemakkelijk te maken een IJK – persoon uit; een persoon welke beeld staat voor de rest van je doelgroep. Op die manier weet je precies tegen wie je praat, en kun je gemakkelijker vaststellen hoe je jouw boodschap het beste  kunt overbrengen.
 2. Stel een duidelijk doel vast
  Wat is het doel van deze videomarketing activiteit? Wil je nieuwe klanten trekken, of wil je een bedrijfsfilm laten maken om je naamsbekendheid te vergroten? Denk even na over de achterliggende gedachte, de visie en de uiteindelijke strategie. Wat wil jij dat deze videoboodschap jouw bedrijf oplevert?
 3. Maak het begrijpelijk
  Maak je videoboodschappen herkenbaar en zo ongecompliceerd mogelijk. Less is more, en dat zeggen ze niet voor niets. Maak gebruik van een herkenbare videostijl en laat de huisstijl van jouw merk in alle video-uitdrukkingen terugkomen. Bied de ontvanger waardevolle informatie zonder te ver in te gaan op specifieke punten; dit kan ervoor zorgen dat kijkers sneller afhaken. Baseer de video op het vooraf opgestelde doel, en centreer de gehele uiting om dit specifieke doel.
 4. Call to action
  Iedere goede marketinguiting heeft een duidelijke call to action. In dit gedeelte van de boodschap roep je de klant letterlijk tot actie aan. Wat wil jij dat de ontvanger van de boodschap doet na het zien van jouw uiting? Wil je directe verkoop, geef dan een duidelijke mogelijkheid om direct tot koop door te gaan. Pas de call to action op de juiste manier toe om de juiste eindresultaten te bereiken.
 5. Verspreiding van de boodschap
  Of je nu wel of geen gebruik maakt van specifieke communicatiekanalen: verspreid de boodschap zo veel mogelijk op social media en andere online platforms. Geen kijkers betekent geen resultaat op je videoboodschap. Zorg dus dat de boodschap bij zoveel mogelijk potentiële ontvangers onder de aandacht komt. Blijf wel dicht bij de randvoorwaarden die je voor je doelgroep hebt gesteld. Op deze manier voorkom je onrendabele spreiding.