» » » In 5 stappen naar succesvolle videomarketing

In 5 stappen naar succesvolle videomarketing

Geplaatst in: marketing, promotie & reclame | 1

We leven in een wereld waar we dagelijks overladen worden met prikkels. Advertenties op het internet, reclame op TV, posters in bushokjes en billboards boven de snelwegen.

Hoe meer we aan reclame uitingen blootgesteld worden, hoe minder gevoelig we zijn voor een reactie hierop.

Dit is waar videomarketing een oplossing biedt. Behalve visueel aantrekkelijk beeld zorgt de combinatie van geluid en tekst dat dit reclamemiddel direct binnenkomt bij de ontvanger. Althans, wanneer videomarketing op de juiste manier wordt gebruikt.

 1. Het vaststellen van de doelgroep
  Bij alle vormen van marketing is het belangrijk te weten tegen wie je praat. Richt jij je vooral op senioren, dan zal je een ander eindresultaat krijgen dan wanneer je de communicatie richt op puberende tieners. Schrijf om het jezelf gemakkelijk te maken een IJK – persoon uit; een persoon welke beeld staat voor de rest van je doelgroep. Op die manier weet je precies tegen wie je praat, en kun je gemakkelijker vaststellen hoe je jouw boodschap het beste  kunt overbrengen.
 2. Stel een duidelijk doel vast
  Wat is het doel van deze videomarketing activiteit? Wil je nieuwe klanten trekken, of wil je een bedrijfsfilm laten maken om je naamsbekendheid te vergroten? Denk even na over de achterliggende gedachte, de visie en de uiteindelijke strategie. Wat wil jij dat deze videoboodschap jouw bedrijf oplevert?
 3. Maak het begrijpelijk
  Maak je videoboodschappen herkenbaar en zo ongecompliceerd mogelijk. Less is more, en dat zeggen ze niet voor niets. Maak gebruik van een herkenbare videostijl en laat de huisstijl van jouw merk in alle video-uitdrukkingen terugkomen. Bied de ontvanger waardevolle informatie zonder te ver in te gaan op specifieke punten; dit kan ervoor zorgen dat kijkers sneller afhaken. Baseer de video op het vooraf opgestelde doel, en centreer de gehele uiting om dit specifieke doel.
 4. Call to action
  Iedere goede marketinguiting heeft een duidelijke call to action. In dit gedeelte van de boodschap roep je de klant letterlijk tot actie aan. Wat wil jij dat de ontvanger van de boodschap doet na het zien van jouw uiting? Wil je directe verkoop, geef dan een duidelijke mogelijkheid om direct tot koop door te gaan. Pas de call to action op de juiste manier toe om de juiste eindresultaten te bereiken.
 5. Verspreiding van de boodschap
  Of je nu wel of geen gebruik maakt van specifieke communicatiekanalen: verspreid de boodschap zo veel mogelijk op social media en andere online platforms. Geen kijkers betekent geen resultaat op je videoboodschap. Zorg dus dat de boodschap bij zoveel mogelijk potentiële ontvangers onder de aandacht komt. Blijf wel dicht bij de randvoorwaarden die je voor je doelgroep hebt gesteld. Op deze manier voorkom je onrendabele spreiding.

Deel dit artikel:

Eén reactie

 1. Thomas Tank
  | Beantwoorden

  Je kan de productie van video en animatie plaatsen onder videomarketing. Maar het is de vraag welk doel je behaalt met het alleen laten produceren van video of animatie. Videomarketing zien wij als noodzakelijke stap om video of animatie ook daadwerkelijk effectief te maken. De video content echt voor je te laten werken.

  HOE WERKT VIDEOMARKETING? DE SMAKEN.
  Videomarketing is onder te verdelen in de volgende videomarketing tools of diensten: video zoekmachineoptimalisatie (video SEO), video adverteren, interactiviteit, personalisatie en offline distributie. Welke tool het beste ingezet kan worden verschilt per project.

  Video SEO (search engine optimization) is het zo hoog mogelijk scoren met jouw video of animatie in de organische resultaten van de zoekmachines. De organische resultaten zijn de posities in de zoekmachines die “gratis” zijn. Het is natuurlijk niet helemaal gratis omdat het tijd en kennis vergt om dit ook daadwerkelijk te bereiken.

  Video adverteren is het tegen betaling tonen van jouw video of animatie in zoekmachines voor, tijdens of na andere video’s. De meest gebruikte afrekenmethode hiervoor is cost per click (CPC). De hoogte van de CPC is afhankelijk van het platform waarop je wilt adverteren, de concurrentie of positie en de manier van adverteren.

  Interactieve video is een dynamische video of animatie waarin klikbare elementen zijn verwerkt zodat de video reageert op jouw acties. Hierdoor ben je zelf in controle. Mooie voorbeelden van de mogelijkheden zijn: Keuzes voor het beïnvloeden van de videocontent; Videonavigatie met behulp van een menu;
  Vragen voor personalisatie of controle; Download buttons; Invulformulieren; Belknop.

  VOORDELEN VAN INTERACTIEVE VIDEO LATEN MAKEN
  Meetbaarheid: Bij lineaire video kun je alleen zien hoe lang iemand een video heeft bekeken. Bij interactieve video krijg je echter veel meer handige informatie. Zo zie je in welk gebied iemand heeft geklikt, op welk moment dit was en op welke knoppen er het meeste wordt geklikt.
  Targeting: Door de uitgebreide analyses kun je veel gerichter targetten op specifieke wensen van kijkers of bepaalde overtuigingstechnieken inzetten op specifieke plekken in de video.
  Langere kijktijd: Mensen bekijken interactieve video veel langer dan lineaire video. Ze kunnen namelijk zelf bepalen in welke volgorde ze de verschillende hoofdstukken bekijken en worden aangezet tot actie.
  Betere focus: Bij interactieve video wordt je getriggerd om keuzes te maken en krijg je direct feedback. Dat samen zorgt voor meer betrokkenheid bij de video.
  Informatie blijft hangen: Doordat je bij interactieve video niet alleen dingen hoort en ziet maar ook doét blijft de informatie veel beter hangen.

  VOORDELEN VAN GEPERSONALISEERDE VIDEO LATEN MAKEN
  Gepersonaliseerde video laten maken heeft veel voordelen. De belangrijkste hebben we op een rijtje gezet:

  Hoge conversie: een gepersonaliseerde video wordt vaker volledig afgekeken, zorgt voor een hogere click-through-ratio, zorgt voor een 45% hogere koopintentie en een stijging van 19% in sales.
  Relevant: door de volledig afgestemde inhoud is alle zichtbare informatie relevant voor de kijker. Alles wat je ziet doet er toe. Zo blijft het interessant en blijft de kijker zijn aandacht er bij houden.
  Persoonlijk: iedereen houdt van aandacht helemaal wanneer dit persoonlijk is. Het zorgt voor een sterkere band tussen de kijker en jouw bedrijf.
  Onderscheidend: gepersonaliseerde video is nieuw.

Laat een reactie achter