Home » Ondernemersnieuws » marketing » De ideale verdeling: Mix van online en offline ​marketing

De ideale verdeling: Mix van online en offline ​marketing

Geplaatst in: marketing

Ook nu het weer beter gaat met de economie blijft het voor bedrijven lastig om genoeg opdrachten binnen te halen of genoeg producten te verkopen. De concurrentie is in sommige bedrijfstakken moordend. Zeker als startend bedrijf moet je heel hard werken om een plekje te veroveren. Goede marketing is daarbij essentieel. Vroeger was marketing simpel. Je plaatste een advertentie in de krant of je liet folders drukken die huis aan huis werden bezorgd. Tegenwoordig speelt een groot deel van de marketing zich online af. Het is dus belangrijk dat je jouw bedrijf ook online “in de markt zet”. Het is belangrijk om de gulden middenweg te vinden tussen beide manieren van marketing en zo jouw bedrijf op de juiste manier te promoten.

Laat je goed adviseren over marketing
Als je zelf geen of onvoldoende inzicht hebt in wat voor soort marketing voor jouw bedrijf het meest effectief is, laat je hierover dan goed adviseren. Het is vaak goed zoeken in reclameland naar een betrouwbare partner. Veel bedrijven beloven je gouden bergen met hun marketingstrategie. Zorg ervoor dat je bedrijf wordt gepromoot op een manier die voor jou effectief is. Als je een cateringbedrijf in Rotterdam hebt, dan heeft het geen zin om klanten in Groningen te werven. Maar als je exclusieve hanglampen online verkoopt, dan kun je die net zo goed in Maastricht als in Vlissingen laten bezorgen. Dus dan is landelijk reclame maken en hiervoor dus online oplossingen zoeken wel degelijk het overwegen waard.

Hoe zorg ik dat ik gevonden word?
Klanten moeten je kunnen vinden, en het hangt van jouw bedrijf af of dat het beste met online of met offline marketing lukt. Of dat je kiest voor de gulden middenweg. Je kunt online tips vinden voor de juiste marketingstrategie voor jouw bedrijf. Welke tips voor jou van toepassing zijn moet je natuurlijk zelf bepalen. Maar hoe dan ook is het belangrijk om goed over je marketing na te denken voordat je er fors in investeert. Want een marketingcampagne die zijn doel voorbij schiet is sowieso weggegooid geld en dus zonde van de investering.