Home » Ondernemersnieuws » ICT » ICT Opleidingen voor iedereen

ICT Opleidingen voor iedereen

Geplaatst in: ICT

Veel mensen vragen zich af waarom ze een ICT opleiding zouden moeten doen. Veel bedrijven bieden ICT Trainingen of cursussen aan voor hun personeel. Toch merkt een groot deel van de managers dat maar weinig medewerkers zin hebben om deze cursussen te volgen. De cursussen worden meestal gratis aangeboden en daarnaast kunnen ze onder werktijd worden gevolgd. De drempel om een bijspijkercursus te volgen is niet zo groot, maar toch zijn er weinig werknemers die gebruik maken van de mogelijkheden.

Waar komt deze tegenzin vandaan?
ICT betekent voor veel mensen moeilijke, droge en saaie leerstof. ICT ook informatie- en communicatietechnologie is een gebied dat veel mensen niet kennen. En wat de mens niet kent, denkt de mens vaak niet leuk te vinden. ICT gaat om informatiesystemen, telecommunicatie en computer. Vooral dat laatste maakt mensen bang, terwijl ieder dagelijks te maken heeft met veel verschillende computers. Smartphones, tablets en laptops zijn items die een gemiddeld huishouden gebruikt op een dagelijkse basis.

Waarom een ICT Opleiding?
Een ICT opleiding kan zorgen dat medewerkers snel met nieuwe programma’s leren omgaan. Daarnaast komen er jaarlijks nieuwe versies van bestaande programma’s op de markt. Als een bedrijf zijn huidige versie verruilt voor de nieuwste kan het zijn dat functies radicaal zijn veranderd. Het is dan ook handig om werknemers een bijspijkercursus te verschaffen.

Hoe duur is een ICT opleiding?
De kosten voor een ICT opleiding zijn onder andere afhankelijk van wat voor opleiding je gaat doen. Doe je een kleine Excel cursus dan is dat redelijk voordelig maar als je verschillende informatiesystemen wilt beheersen kan het wat meer gaan kosten. De opleidingen en cursussen waarover we spreken in dit stukje zijn geen voltijd studies waarbij mensen in een schoolomgeving de stof leren.

Hoe lang duurt een ICT opleiding?
Ook dit is natuurlijk afhankelijk van het soort cursus en de intensiteit van de cursus. Er zijn vele cursussen die je in de avond op eigen tempo kunt doen. Het hangt dan natuurlijk dan ook af van jouw discipline en leerschema. Zeker als er onder werktijd tijd is ingericht kan dit de opleidingstijd aanzienlijk verkorten.

ICT opleidingen zijn dus niet alleen voor de ‘nerds’ onder ons maar voor ieder. Als je te maken hebt met verschillende programma’s zijn cursussen en trainingen ook iets voor jou. Lees je van tevoren goed in over verschillende opleidingen die worden aangeboden en je zult zien dat er ook iets voor jou tussen zit.

  1. Maartje
    |

    Interessante blog! Erg goed om je ICT kennis op niveau te houden.