Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Hypotheek voor zzp’ers niet mogelijk? Dit adviesbureau bewijst het tegendeel

Hypotheek voor zzp’ers niet mogelijk? Dit adviesbureau bewijst het tegendeel

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Elke maand die hoge huur betalen is geen probleem, maar een hypotheek krijgen, dat is lastig. De ene na de andere vriend in loondienst koopt een huis. Voor jou als zzp’er lijkt het onmogelijk om een hypotheek af te sluiten en al helemaal voor een redelijk bedrag. Misschien verdien je wel meer dan je vrienden, maar jouw inkomen is flexibel. De ene maand komt er meer binnen dan de andere. En dan is er natuurlijk nog het risico dat je, bijvoorbeeld door ziekte, een maand geen inkomen hebt.

Een hypotheekverstrekker wil graag de zekerheid dat jij je maandlasten kunt blijven betalen en is daardoor extra voorzichtig. Veel hypotheekverstrekkers vragen je cijfers van de afgelopen drie jaar als ondernemer. Als je nog geen drie jaar bezig bent, heb je mooi pech. Zo lijkt het althans.

Gelukkig is dit aan het veranderen en daar weet Excellent Finance alles vanaf. Zij vinden het vreemd dat het krijgen van een hypotheek voor ondernemers zo moeilijk is. Daarom doen zij er, als hypotheekadviseur voor ondernemers, alles aan om jou aan een goede hypotheek te helpen. En daar blijkt vaak meer mogelijk te zijn dan je denkt.

Excellent Finance is niet voor niets in 2020 verkozen tot beste hypotheekadvieskantoor van Nederland.

Hypotheek voor ondernemers

Er komen steeds meer zelfstandig ondernemers in Nederland. Ondertussen zijn er al meer dan 1 miljoen zzp’ers. Bij Excellent Finance vinden ze dat al deze mensen gewoon een hypotheek moeten kunnen afsluiten, als hun inkomen dit toelaat. Je wilt natuurlijk niet in de financiële problemen komen door een te hoge hypotheek.

Bij Excellent Finance zoeken ze de beste hypotheek voor jou. Een hypotheek die je financiële rust en zekerheid biedt. Daarom hebben ze het proces vereenvoudigd, zodat je ook als zzp’er gewoon in aanmerking kan komen voor een hypotheek.

Ben jij als zzp’er op zoek naar een koopwoning? Dan zit je goed bij Excellent Finance. Zij gaan op zoek naar wat wél mogelijk is. Want jouw gemiddelde inkomen ligt vaak hoger dan van mensen in loondienst. Dat biedt mogelijkheden genoeg om een hypotheek af te sluiten. Ze beschikken over een selectie soepele hypotheekverstrekkers en creatieve hypotheekadviseurs die actief met je meedenken en overal mogelijkheden zien.

Hypotheek voor startende zzp’ers

Ben je net begonnen met je eigen bedrijf? Dan kun je nog geen cijfers aanleveren van de afgelopen drie jaar. Bij diverse hypotheekverstrekkers kom je hierdoor niet in aanmerking voor een hypotheek. Maar dit betekent niet dat het niet mogelijk is.

Zelfs als je 1 of 2 jaar bezig bent als zzp’er is het gewoon mogelijk om een hypotheek te krijgen. Bij Excellent Finance kun je zelfs een hypotheek voor zzp’ers met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) krijgen als je pas 1 jaar ondernemer bent.

Met een onafhankelijk vastgesteld toetsinkomen wordt je maximale hypotheek berekend. Zo kun je als startende zzp’er alsnog een hypotheek aanvragen.

Tips hypotheek voor zzp’ers

Ook als ondernemer mag je maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Zijn er bijkomende kosten, dan zul je deze moeten betalen van je eigen geld. Met voldoende eigen geld kun je ervoor kiezen een deel van de woning zelf te betalen. Zo heb je een minder hoge hypotheek nodig.

Zorg dat je de juiste documenten meeneemt naar de hypotheekafspraak. Je hypotheekaanvraag verloopt sneller als alle benodigde gegevens aanwezig zijn. Je zult de hypotheekverstrekker duidelijk moeten maken dat jij een goede kandidaat bent voor een hypotheek. Het helpt vaak om bepaalde verzekeringen te hebben zoals een verzekering voor arbeidsongeschiktheid en overlijden. Maak voor jezelf een prognose voor de komende jaren. Hoe denk je dat je bedrijf gaat groeien en wat is je back-up plan als het toch niet gaat zoals je wilt.

Een goede voorbereiding is het halve werk. De hypotheekadviseur helpt je hier stap voor stap mee en geeft persoonlijk advies. Wil je als zzp’er zo gemakkelijk mogelijk een hypotheek krijgen? Dan ga je naar Excellent Finance. Want ook voor jou is de financiering van je droomhuis haalbaar.

Ontdek onafhankelijk hypotheekadvies van Excellent Finance