Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Hulp voor het verzenden van veel pakketten

Hulp voor het verzenden van veel pakketten

Geplaatst in: algemeen

Verzend jij regelmatig veel pakketten voor jouw webshop? Daar kunnen veel kosten bij komen kijken. Niemand wil té veel betalen voor zijn verzendingen. Voor ondernemers is het een uitdaging om zo goedkoop mogelijk pakketten te verzenden. Veel ondernemingen laten hun pakketten bezorgen door één vervoerder. Ben je dan goedkoop uit? Of juist niet? Daarom is het handig om de verschillende mogelijkheden voor wat betreft pakketten versturen te bekijken. Hoe kan je dit het beste aanpakken? Wij gaan het je vertellen, in deze blog!

1. De keuze voor een vaste vervoerder

We raden toch aan gebruik te maken van één vervoerder om alles makkelijk te verzenden. Je kunt daarbij bijvoorbeeld gebruik maken van UPS, PostNL, DPD of DHL. Deze vervoerders werken vaak met vaste prijzen voor hun verzending. De prijzen worden meestal op het volume gebaseerd. Ben jij iemand die veel pakketjes verstuurd? Dan heb je geluk, want in verhouding betaal je minder dan iemand die weinig pakketten verstuurt. Elke vervoerder heeft zijn eigen prijzen, daarom is het handig om alles eens een keertje op een rijtje te zetten. Zo krijg je een goed beeld van alle kosten. Als je dit doet zal je erachter komen, welke vervoerder het goedkoopste is voor jou.

2. Maak minder kosten met samenwerken

Hoe meer pakketten je gaat verzenden, hoe goedkoper het in verhouding wordt. Als je een klein bedrijf hebt, is verzending om die reden erg duur. Je ben dan bijna genoodzaakt om de klant de verzendkosten te laten betalen. Als dat het geval is wordt hun bestelling duurder. Dit kan zelfs betekenen dat de klanten toch liever ergens anders bestelt. Als je kiest om een samenwerking aan te gaan met andere bedrijven kun je ook profiteren van lagere verzendkosten.

3. Gebruik Shops United

Wij raden aan om voor Shops United kiezen, want daar kun je gebruikmaken van het slim en goedkoop verzenden van jouw pakketten. Je kunt via het online verzend systeem van Shops United eenvoudig verzend labels maken. Die labels kan je later printen en volgen. Je profiteert van het volume van ongeveer 2000 webwinkels, daardoor dalen jouw verzendkosten.