Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Hulp inroepen van een fiscaal advocaat

Hulp inroepen van een fiscaal advocaat

Geplaatst in: algemeen

Niemand betaalt graag teveel belasting. Ook jij als ondernemer natuurlijk niet. Maar de belastingregels in ons land zijn behoorlijk ingewikkeld, zeker voor ondernemers. Zelf je belastingaangiftes willen doen is dus zeker niet aan te raden, als je wil voorkomen dat je te veel betaalt of een boete krijgt voor een foutieve aangifte. Laat je administratie daarom altijd controleren door een accountant, en vraag advies aan een belastingadviseur. Heb je dat gedaan, maar heeft het belastingadvies niet het gewenste resultaat en deelt de Belastingdienst je mening niet? Roep dan de hulp in van een fiscaal advocaat.

Wat doet een fiscaal advocaat?

Een fiscaal advocaat, ook wel advocaat belastingrecht genoemd, levert een aanvulling op het werk van belastingadviseurs en accountants. Het betreft een specialist in belastingrecht, gecombineerd met andere rechtsgebieden zoals strafrecht of civiel recht. Belastingprocedures, fraude en invordering zijn zaken waar ze dagelijks mee te maken hebben. Heb je te maken met een conflict, of dreigend geschil met de fiscus? Roep dan zo snel mogelijk hulp in van een fiscaal advocaat om te voorkomen dat je in een lastige positie terecht komt. Deze zal zo snel mogelijk contact opnemen met de fiscus om de situatie te onderzoeken.

Een fiscaal advocaat houdt zich vooral bezig met het formele belastingrecht, en biedt gespecialiseerde kennis over wetgeving en belastingprocedures. Hierbij kun je denken aan zaken zoals een boekenonderzoek, (bezwaar op een) belastingaanslag, boete, invordering, informatiebeschikking, bemiddeling, procederen of cassatie. Ook kun je er terecht voor andere vragen, bijvoorbeeld over het wel of niet direct moeten betalen van een boete, of je recht hebt op inzage in je dossier bij de Belastingdienst en hoeveel informatie je verplicht bent te verstrekken bij een onderzoek naar je eigen onderneming, of naar klanten of leveranciers.

Een fiscaal advocaat biedt ondernemers overigens niet alleen hulp als ze een geschil hebben met de Belastingdienst. Ook als er een conflict is met een adviseur over de kwaliteit of gevolgen van fiscaal advies kan het inschakelen van een fiscaal advocaat uitkomst bieden.

FT-advocaten: specialist in fiscaliteit

Een advocatenkantoor dat veel kennis heeft over en ervaring met fiscaal recht, is FT-advocaten. Al ruim 25 jaar staan ze met ambitieuze teams van advocaten en belastingdeskundigen in zowel Nijmegen als Amsterdam klaar voor zowel particulieren als ondernemingen. Hun dienstverlening kenmerkt zich door de kracht van ambitie, gedrevenheid en resultaatgerichtheid. Complexe situaties zien ze niet als probleem, maar als uitdaging. Het motto van FT-advocaten: Dichtbij, oplossingsgericht en samen!