Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Hulp bij internationaal ondernemen

Hulp bij internationaal ondernemen

Geplaatst in: algemeen

Heb jij als ondernemer internationale ambities? Wanneer de producten of diensten van je onderneming in Nederland erg gewild zijn, zou dat ook het geval in het buitenland kunnen zijn. Veel ondernemers denken echter dat internationaal ondernemen een grote stap is. Alleen iets voor grote bedrijven. Maar door het inschakelen van de juiste hulp, hoeft uitbreiden naar bijvoorbeeld Duitsland, België of Frankrijk helemaal niet zo’n grote stap te zijn als je denkt. Een international recruitment bureau kan je hier goed bij helpen.

Eenvoudig uitbreiden naar het buitenland

Een belangrijke reden voor de oprichting van de EU was de stimulering van de handel tussen de lidstaten. Daarnaast zijn de afstanden binnen de EU relatief klein. Dit biedt ondernemers die nu in Nederland opereren veel kansen. Ook in andere landen kunnen vrij gemakkelijk producten of diensten worden aangeboden. Maar weet jij hoe de lokale markt in elkaar steekt, waar groeikansen liggen en hoe je potentiële klanten weet te vinden? Waarschijnlijk niet, en waarschijnlijk heb je als drukke ondernemer ook geen tijd dit allemaal uit te gaan zoeken.

Specialistische kennis van de lokale (arbeids)markt

Het is daarom belangrijk specialistische kennis te zoeken als je internationaal wil gaan uitbreiden. Recruitment bureau Oryx heeft deze specialistische kennis in huis. Zij zetten hun netwerk, ervaring en kennis in om van jouw onderneming internationaal een succes te maken. Ten eerste door hun kennis van de lokale markten. Zo analyseren ze snel waar er groeikansen liggen voor je onderneming.

Daarnaast zoeken ze ook lokale salesprofessionals. Uit ervaring wisten ze dat het lang kan duren voordat Nederlandse ondernemers geaccepteerd en vertrouwd worden. De inzet van lokale salesmedewerkers vergroot de kans op een snelle groei van omzet en verkoop aanzienlijk. Er wordt niet alleen hulp geboden bij het werven van ondernemende mensen die graag voor een internationale onderneming willen werken, maar ook bij het opstellen van arbeidscontracten en de salarisadministratie, en bijvoorbeeld het regelen van leaseauto’s.

Cultuurverschillen bij internationale samenwerking

Het inhuren van lokale sales professionals is overigens nog geen garantie voor succes. Veel ondernemers onderschatten namelijk hoe belangrijk cultuurverschillen zijn bij een internationale samenwerking. Wanneer mensen uit verschillende landen met andere werkwijzen, gewoonten en culturen met elkaar gaan samenwerken biedt dit nieuwe mogelijkheden, maar ook een uitdaging. Het is voor een succesvolle samenwerking nodig bewustwording van en begrip voor elkaar cultuur te stimuleren. Dit geldt zowel voor de salesmedewerkers als het management. Interculturele coaching en training van een international recruitment bureau biedt deze hulp.