Home » Ondernemersnieuws » horeca » Horecazaak restylen: 5 budgetvriendelijke tips

Horecazaak restylen: 5 budgetvriendelijke tips

Geplaatst in: horeca

Veel horecaondernemers gebruiken de tijdelijke sluiting van de horeca om hun zaak een opknapbeurt te geven. Dat hoeft niet veel geld te kosten. Een paar kleine aanpassingen hebben al een groot effect. Met deze 5 budgetvriendelijke tips is uw zaak er straks weer klaar voor.

1.    Onderhoud en grote schoonmaak

Begin bij de basis door de zaak een ‘reset’ te geven. Start met de grote schoonmaak en maak ook het horeca meubilair grondig schoon. Controleer vervolgens op achterstallig onderhoud en werk dit weg. Verf de wanden bij, repareer kapotte meubels en verstevig wiebelende tafels. Ruim de zaak op, haal alle accessoires en decoraties weg en zet apart. Dit lege canvas vorm de basis voor de restyling van uw zaak.

2.    Een likje verf doet wonderen!

De slimste oplossing voor een nieuwe look is een nieuwe kleur op de wand(en). Het kost weinig en het effect is groot. Een andere kleur geeft de hele zaak een frisse uitstraling. Maak een statement door één wand een opvallende knalkleur te geven. Durft u het aan? Niet alleen de wanden, ook kozijnen, deuren en de bar vallen met een ander kleurtje extra op.

3.    Opvallende elementen

Om een wow-effect te creëren, helpt het om één specifiek deel van de zaak in de spotlights te zetten. Een opvallende (zit)hoek, bar, stuk muur of zelfs plafond doet wonderen. Het maakt het hele interieur ineens een stuk interessanter en ‘instagram-proof’. Leg de focus liever op één element dan van alles een beetje te doen. Pak hier goed mee uit. Dit soort opvallende elementen worden de kenmerken van uw zaak. Een gekke print op de muur, spiegels aan het plafond, een betegelde bar of een plantenhemel. You name it! De mogelijkheden zijn eindeloos.

4.    Meubels opfrissen

Fris bestaande meubels op om een geheel nieuwe stijl neer te zetten. Uitgekeken op de huidige tafels? Geef ze een andere look met nieuwe tafelbladen. Dat heeft een groot effect op de hele sfeerbeleving van het interieur. Ook oude horeca stoelen kunnen in een nieuw jasje worden gestoken. Geef ze een make-over met (textiel)verf of een nieuwe stoffering. Vergeet ook de stoelpoten niet!

Is er wel budget beschikbaar voor nieuwe meubels? Vervang dan als eerste de stoelen. Hier komen uw gasten het meest mee in aanraking. Nieuwe stoelen vallen hierdoor het snelst op. Dit wordt vaak positief ontvangen door gasten.

5.    Gebruik (bestaande) accessoires

Last but not least: maak het interieur af met accessoires. Decoratie en accessoires kleden het interieur aan voor een sfeervol geheel. Maak slim gebruik van wat er al is. Geef accessoires een andere plek of zet ze net even anders neer. Leuk bestaande accessoires op met een likje verf. Geef schilderijlijsten bijvoorbeeld een opvallende kleur of hang wanddecoratie anders op. Wissel kussens af en zet iets nieuws op tafel. Maak gebruik van vloerkleden, bijzettafels, leuke lampjes en breng (veel!) groen in het interieur.