Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Horecazaak beginnen? Deze horeca-apparatuur is onmisbaar

Horecazaak beginnen? Deze horeca-apparatuur is onmisbaar

Geplaatst in: algemeen

Speel jij met de gedachte om een eigen horecazaak te beginnen? Dan ben jij je mogelijk al wel aan het oriënteren op een geschikte locatie. Misschien heb je zelfs al wel een pand gekocht of gehuurd. In dit laatste geval ben je vast en zeker al plannen aan het maken. Het zit er dik in dat je begint met de keuken. Dit is immers het hart van jouw horecazaak. Vind jij het lastig om te bepalen welke apparaten je allemaal nodig hebt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst een aantal apparaten op een rijtje die onmisbaar zijn wanneer je een horecazaak begint.

Koken en bakken
De kans is groot dat jij zowel warme als koude gerecht gaat verkopen in jouw horecazaak. Hier moet jouw keuken op ingericht zijn. Daarom is het belangrijk om over apparaten te beschikken waarmee je kunt koken en bakken. Zorg allereerst voor een goed kookstel. Kies er bij voorkeur eentje van een redelijke omvang, zodat je er meerdere pannen tegelijkertijd op kwijt kunt. In menig horecazaak zien we daarnaast ook een bakplaat. Indien er veel gerechten op de kaart komen die gebakken moeten worden, mag zo’n plaat zeker niet ontbreken. Heb je daarnaast patat en/of gefrituurde snacks op het menu staan? Dan is een friteuse ook geen overbodige luxe.

Koelkast
Warme gerechte bereid je met behulp van een kookstel, bakplaat, oven of friteuse. De koude gerechten kun je vaak direct opdienen. Althans, wel wanneer je ze gekoeld bewaard hebt. Een horecakoelkast mag daarom nooit ontbreken in een horecazaak. In zo’n koelkast kun je alle ingrediënten en gerechten bewaren die gekoeld moeten worden. Door etenswaren in de koeling te plaatsen, blijven ze langer houdbaar. Om de levensduur van de producten te verlengen, raden wij je aan deze in afsluitbare bakken te doen. Producten en etenswaren komen hierdoor niet met elkaar in aanraking, waardoor het minder snel bederft.

Vaatwasser
In de gemiddelde horecazaak in ons land wordt dag in dag uit van alles gebruikt om de gerechten te bereiden en op te dienen. Zo wordt ieder gerecht opgediend op een schoon bord. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het bestek en glaswerk dat dagelijks gebruikt wordt. Om zoveel mogelijk gasten te kunnen ontvangen, wil je smerig servies, bestek en glaswerk zo snel mogelijk weer schoon hebben. Het is in dat geval geen beginnen aan om alles met de hand af te wassen. Nee, want dat neemt veel te veel tijd in beslag. Zet daarom ook een vaatwasser op jouw lijstje. Dit apparaat spoelt de vieze vaat binnen de kortste keren schoon. Hierdoor kun jij het snel weer gebruiken in jouw restaurant.

Koffiemachine
De gemiddelde Nederlander drinkt maar wat graag een kop koffie. In een horecazaak is dit dan ook één van de dranken die het meest verkocht wordt. Daarom mag een koffiemachine niet ontbreken in jouw horecagelegenheid. Met behulp van zo’n apparaat ben jij namelijk in staat een overheerlijke kop koffie te serveren aan jouw gasten. Weeg van te voren goed af of je een apparaat met koffiebonen of met filterkoffie wilt. De kwaliteit van de koffie verschilt per apparaat en dat geldt ook voor de manier van schoonmaken.