Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Hoe zorg je voor snel internet op kantoor?

Hoe zorg je voor snel internet op kantoor?

Geplaatst in: algemeen

Wil jij graag snel internet op kantoor? Dat begrijpen wij maar al te goed, want snel internet zorgt ervoor dat processen sneller kunnen worden afgerond, waardoor je meer tijd erbij krijgt, in plaats van tijd verliest. Via een speedtest kun je erachter komen wat de huidige snelheid van het internet op kantoor is. Maar hoe zorg je dan precies voor snel internet op kantoor? In dit artikel voorzien wij je van een aantal handige tips om te zorgen voor een snellere internetverbinding. Lees snel verder voor meer informatie.

Zet de modem strategisch neer

Heb je een nieuw kantoorpand, dan is de kans aanwezig dat de ruimte zo goed geïsoleerd is dat de internetverbinding nauwelijks voor de muren en plafonds heen komt. Daarom is het belangrijk om de modem strategisch neer te zetten of gebruik te maken van meerdere verbindingen en modems per afdeling. Zorg er ook voor dat je obstakels die ruis kunnen veroorzaken zoals apparaten en tussenwanden verwijderd.

Werk met een vaste internetverbinding

Wil je snel internet op kantoor, dan is het zeker aan te raden om met een vaste internetverbinding te werken in plaats van Wifi. Deze verbinding is vaak vele malen stabieler en zal ook niet door andere netwerken verstoord worden. Zorg er wel voor dat de kabels van de modem zo kort mogelijk zijn wanneer je een ADSL splitter gebruikt. Zo wordt de verbinding nog sneller.

Zorg voor een hoge doorvoersnelheid

Zorg er ook voor dat je een hoge doorvoersnelheid hebt. Doorgaans is de doorvoersnelheid binnen het eigen netwerk rond de 100 mbps.  Switch je naar een gigabit netwerk, dan doe je dit teniet. Zorg er wel voor dat de routers en moederborden in de pc’s hier geschikt voor zijn.

Stel de DNS-server optimaal in

Het is ook zeker aan te raden om de gebruikte DNS-server op een optimale wijze in te stellen. Wanneer je een URL intikt, wordt de DNS-server die hierbij hoort geraadpleegd. Vervolgens komt er een verbinding tot stand met het IP-adres en wordt de website gedownload. Kies bijvoorbeeld voor OpenDNS, omdat het cache hiervan groter is. Je kunt ook de DNS-servers van andere providers gebruiken om zo te zorgen voor een snellere internetverbinding.

Wil jij meteen een snellere internetverbinding op kantoor realiseren? Ga dan aan de slag met onze tips. Wij wensen je veel succes!