Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » ​Hoe vind je een passend bedrijfspand in Amsterdam?

​Hoe vind je een passend bedrijfspand in Amsterdam?

Geplaatst in: huisvesting, mobiliteit

Ben je als ondernemer op zoek naar een goed bedrijfspand in Amsterdam? Dan zijn er natuurlijk tal van panden te vinden, maar het is zaak dat je er een vindt dat precies op de juiste plek zit, waar je voldoende ruimte hebt en dat ook nog eens betaalbaar is. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je weet waar je op moet letten als je een bedrijfspand in Amsterdam zoekt.

Kijk goed rond wat er te huur is

Zorg er om te beginnen voor dat je goed rondkijkt wat voor panden leeg staan en wat er allemaal te huur is. Goed kijken en vergelijken loont natuurlijk altijd de moeite als je naar een geschikt pand voor je bedrijf op zoek bent. Je kunt zelf al rustig online rondkijken maar ga zeker ook naar een makelaar en maak daar je wensen kenbaar. Zo kunnen zij ook voor je meekijken naar wat voor panden beschikbaar zijn en welke aan jouw eisen voldoen.

Houd rekening met de volgende zaken

Stel voor jezelf een aantal voorwaarden op waaraan het pand moet voldoen en zet deze netjes op een rijtje. Hierbij kun je denken aan zaken zoals:

  • Hoeveel ruimte heb ik nodig voor mijn bedrijf?
  • Waar moet het pand gevestigd zijn?
  • Hoe is de bereikbaarheid van het pand?
  • Kan ik er goed met het OV of met de auto komen?
  • Hoeveel vertrekken moeten er zijn voor alle werknemers?
  • Is er een parkeerplaats met de mogelijkheid de auto op te laden?
  • Waar kan ik de auto’s laten opladen? Bekijk de laadpalen Amsterdam kaart om te zien of er mogelijkheden in de buurt zijn om de bedrijfswagens op te laden.
  • Is het pand betaalbaar?

Ga altijd eerst verschillende panden in het echt bekijken

Als je een aantal panden gevonden hebt die aan je wensen voldoen, is het belangrijk dat je deze gaat bekijken voordat je overgaat tot huren. Het is namelijk wel belangrijk dat je het pand eerst ook in het echt ziet. Is het gelegen op een prima locatie die goed bereikbaar is maar is het pand zelf niet best of heeft het veel meer onderhoud nodig dan verwacht? Of is het pand zelf perfect maar is er niet voldoende parkeergelegenheid in de nabijheid of een parkeerplaats die erbij hoort? Dat zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden als ondernemer.

Schakel hulp van anderen in om het meest geschikte pand te vinden

Vind je niet direct een geweldig pand op een prima locatie? Wees gerust want je vindt heus wel een passend onderkomen voor je bedrijf. Heb je nu zelf niet zoveel tijd om wat te zoeken of weet je niet zo goed waarop je moet letten? Schakel dan zeker iemand met verstand van zaken in om mee te zoeken en panden te bekijken. Dit kan bijvoorbeeld een makelaar zijn, maar ook een goede vriend die kijk heeft op panden en de staat waarin deze verkeren kan beoordelen.