Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Hoe moet je een Mercedes kiezen?

Hoe moet je een Mercedes kiezen?

Geplaatst in: mobiliteit

Ben jij in de markt voor een Mercedes en wil je dé beste Mercedes voor jou vinden? Dit artikel wijst je de weg in alle modellen die Mercedes leverbaar heeft.

Ben jij ondernemer en heb je voor jezelf of voor jouw medewerkers een zakelijke auto nodig? Veel ondernemers overwegen om een Mercedes nieuw of als occasion te kopen. Mercedes heeft een zeer luxe uitstraling en er zijn zoveel modellen om uit te kiezen. Alleen al aan nieuwe modellen kun je bij Mercedes meer dan 30 verschillende types kiezen. De indeling van de modellen is simpel, zo is de Mercedes-Benz A-klasse de instapper en is bijvoorbeeld de Mercedes-Benz E-klasse een zeer luxe auto. Daarnaast heeft Mercedes allerlei speciale modellen, denk aan de zeer bekende G-wagon, de iconische terreinwagen die inmiddels ook als luxe uitvoering verkrijgbaar is. Ook zijn er GT uitvoeringen, die je rustig in de categorie sportwagens of exoten kunt plaatsen.

Veel verschillende modellen

Met al die verschillende modellen kan het moeilijk zijn om de juiste Mercedes voor jou te kiezen. Om je te helpen noemen we de belangrijkste keuzes die je kunt maken om snel een goede selectie te maken. Mercedes maakt gebruik van type auto’s en letters die de klasse aangeven, daarnaast zijn er speciale uitvoeringen. Lees verder om te begrijpen hoe de klassen van Mercedes zich tot elkaar verhouden.

Type Mercedes kiezen

Mercedes heeft de auto’s onderverdeeld in type, dus hatchback, limousine (of sedan genoemd), estate (ook wel stationwagon genoemd), Coupé, Cabriolet, SUV en terreinwagen en MPV. Daarnaast zijn er klassen; Mercedes heeft iedere klasse een letter gegeven, vergelijkbaar met Audi en BMW die nummers aan hun modellen geven. Hierbij is, zoals eerder genoemd, de A-klasse het instapmodel en geldt in de regel dat hoe verder de letter in het alfabet staat hoe luxer het wordt. Je hebt de A, B, C, E, G, S en V-klasse. Binnen deze klassen maakt Mercedes meerdere uitvoeringen. Er is dus een A-klasse hatchback, maar ook een limousine. Interessant om te weten is dat ook de CLA-klasse er is, welke weer vergelijkbaar is met de C-klasse. Het is dus een op basis van de A-klasse gebouwde auto die eigenlijk in luxe een C-klasse is. Volg je het nog?

AMG en Maybach

Wanneer je het beste van Mercedes wilt, rijd je vaak al in een Mercedes of ken je het merk goed. De goede keuze is dan de AMG en Maybach. AMG is de op één na sportiefste variant en Maybach de meest luxe Mercedes en misschien wel de meest luxe auto die je kunt kopen in het algemeen. Om iets duidelijker te zijn over AMG en antwoord te geven op de vraag waarom dit de op één na sportiefste is, volgt meer over AMG. AMG is ontstaan doordat twee Duitsers Mercedes modellen tot de max gingen tunen, inmiddels biedt Mercedes AMG-uitvoeringen aan als standaard in het assortiment. Dit is te vergelijken met de Audi S-line (AMG line) en S of RS (AMG). Daarnaast is er Brabus, deze tuner past Mercedes AMG nog verder aan, je koopt een Mercedes Brabus niet bij Mercedes maar bij Brabus. Brabus weet soms rustig een halve seconde van de toch al snelle 0-100 acceleratie eraf te krijgen. Maar terug naar het onderwerp, wanneer je jouw Mercedes gaat kopen, kies dan eerst het type auto en dan de klasse die je wilt of zover als je budget het toelaat. Ben je echt een liefhebber, maak dan zeker een proefrit in een AMG of Maybach. Iedere Mercedes biedt luxe, het is net hoever je wilt gaan. De A-klasse van tegenwoordig is al prachtig om te zien én om te rijden. Een proefrit in een Mercedes is altijd de moeite waard.