Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Hoe kun je foto’s op een leuke manier bewaren?

Hoe kun je foto’s op een leuke manier bewaren?

Geplaatst in: algemeen

We maken in ons leven toch al gauw een heleboel foto’s! Nu dat steeds meer digitaal gebeurt, via een telefoon of een digitale camera, is het ook sneller het geval dat je niet zomaar meer naar de foto’s omkijkt. En dat is zonde! Hoe kun je foto’s op een leuke manier bewaren? We delen verschillende tips.

Hang foto’s aan je wand

De beste manier om foto’s te bewaren? Geef ze een plekje in je woning! Zo kijk je er automatisch tegenaan, zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen. Natuurlijk kun je niet al je foto’s kwijt in je interieur: maak een selectie van een paar favoriete beelden. Druk de foto’s op Forex platen en geef ze een mooie plek aan de muur. Dat staat beeldig in je interieur! Een andere originele manier om foto’s in je huis op te hangen? Laat een foto op glas afdrukken, wat er dankzij een transparante achtergrond ook weer uniek uitziet. Zo zijn er verschillende druktechnieken te vinden, bepaal wat jij het mooist vindt staan!

Maak een old school fotoboek

Digitale foto’s belanden al gauw in een mapje ergens op een harde schijf, waar je niet echt meer aan denkt. Vroeger was dat anders: toen werden foto’s gewoon in een fotoboek geplakt. Zo’n boek pak je er veel eenvoudiger nog even bij, om eens doorheen te bladeren. Daarom is het zo’n tof idee om foto’s te laten afdrukken en ze vervolgens in een fotoboek te plakken! Net als vroeger. Zo kun je er meteen mooie herinneringen bij schrijven, of zelfs andere aandenken bij stoppen. Denk aan kaartjes of bonnetjes!

Digitaal fotoboek maken

Vind je het wat te veel werk om zelf het fotoboek vol te plakken? Je kunt ook eenvoudig een digitaal fotoboek maken, gewoon via de computer. Dit boek krijg je vervolgens weer opgestuurd: ook dat is een ideale manier om een fotoboek te maken. Het heeft een wat minder old school jasje, maar is daarom zeker niet minder leuk. Vaak kun je zelfs verschillende soorten opmaak-opties kiezen in de online tool, om het boek helemaal naar wens in te richten.

Geef foto’s een plekje op je computer

Ten slotte hebben we het toch nog even over die foto’s die op je computer staan. Hoewel het lastig is om ze allemaal steeds maar te bekijken, is het wel een tof idee om een mapje aan te maken op bijvoorbeeld je bureaublad met je lievelingsfoto’s. Daar kun je dan regelmatig even naar kijken! Of stel je beste foto in als bureaubladachtergrond: die zie je zo zelfs automatisch zodra je je computer of laptop opstart. Zo kun je toch regelmatig eens even een mooie herinnering ophalen – dat is natuurlijk zo leuk aan foto’s bekijken!