Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Hoe kun je eenvoudig online je bedrijfsautoverzekering regelen?

Hoe kun je eenvoudig online je bedrijfsautoverzekering regelen?

Geplaatst in: mobiliteit, verzekeringen

Heb jij een andere bedrijfswagen gekocht en ben je nu op zoek naar een passende autoverzekering? Wij helpen je graag een eindje op weg, want een bedrijfsautoverzekering online afsluiten, is weliswaar niet moeilijk, maar je moet wel goed weten waar je precies op moet letten. Er zijn namelijk verplichte onderdelen en optionele verzekeringen. Wat jij allemaal nodig hebt, hangt af van jouw wagen. Wij laten je stap voor stap zien wat de opties zijn, welke het beste bij welke wagen past en wat de voordelen zijn van de aanvullende verzekeringen. Dit alles om te zorgen dat jij in een mum van tijd niet alleen een goede, maar ook heel goed betaalbare polis kunt afsluiten.

Je bestelwagen goed verzekeren

Wie een auto heeft in Nederland, moet deze voorzien van een verzekering wanneer je deze op de openbare weg wilt gebruiken. Ook voor je bestelwagen moet je als zelfstandig ondernemer een bestelautoverzekering zzp online afsluiten. Er zijn drie opties waaruit je kunt kiezen. De leeftijd van je wagen speelt een belangrijke rol bij de keus voor de juiste verzekering. De allriskverzekering is bedoeld voor wagens die nieuw tot hooguit zes jaar oud zijn. Deze verzekering is de meest uitgebreide en dekt vrijwel alle vormen van schade die je maar kunt bedenken. Is je wagen ouder dan zes, maar jonger dan negen jaar? Dan raden wij je de WA+ Beperkt Casco verzekering aan. Deze verzekering dekt geen schade die jij opgelopen hebt als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt, maar wel tal van andere schadeposten. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van een inbraak, of ruitschade. Ook schade door een botsing met een loslopend dier wordt door deze polis gedekt. De derde optie is de WA-verzekering voor wagens ouder dan negen jaar. Dit pakket is voornamelijk bedoeld om de tegenpartij schadeloos te stellen wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt.

Welke aanvullende verzekeringen zijn interessant?

Een goede basis is een mooi fundament voor aanvullende verzekeringen. Hiermee maak je jouw verzekering echt op maat. Je kunt kiezen uit diverse aanvullingen, bijvoorbeeld de pechhulpverzekering. Met deze optie word je altijd gelijk geholpen wanneer je pech hebt, onderweg of thuis. Wil je juridische hulp voor bijvoorbeeld de afhandeling van ongelukken? Kies dan voor Rechtshulp Verkeer. Deze hulp kan je veel werk besparen en bovendien kun je er zeker van zijn dat schadeposten op de juiste manier afgehandeld worden. Neem je vaak mensen mee in je wagen? Dan kun je de inzittendenverzekering kiezen. Met deze optie zijn zij en hun bezittingen altijd goed verzekerd.

Regel je zaakjes via de site van jouw verzekeraar

De tijden waarin je naar het kantoor van jouw verzekeraar moest komen om een polis af te sluiten, liggen ver achter ons. Tegenwoordig kun je eenvoudig online je zaakjes regelen. Check de voorwaarden goed zodat je zeker weet dat je ook aanspraak kunt maken op je verzekering wanneer dat nodig is. Is de dekking niet volledig? Kies dan voor een extra aanvullende verzekeringen. Zo eindig je altijd met een betaalbare autoverzekering op maat.