Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Hoe kun je eenvoudig de BPM berekenen?

Hoe kun je eenvoudig de BPM berekenen?

Geplaatst in: algemeen, mobiliteit

Steeds meer mensen kiezen voor het importeren van een auto uit het buitenland. Met name de waardevaste auto’s uit Duitsland zijn zeer populair vanwege hun scherpe prijs en worden dan ook vaak naar ons land geïmporteerd. Dat kan aanzienlijk in prijs schelen. Wil jij ook een auto importeren en daarbij flink besparen op de BPM? Dat is mogelijk als je hier een specifieke calculator voor gebruikt. Deze handige BPM calculator is speciaal ontwikkeld en helpt je bij het bepalen van de waarde en rekent exact uit hoeveel BPM je moet gaan betalen bij het importeren van een bepaald type auto. Ben je ook geïnteresseerd? De BPM berekenen doe je met de calculator. Het is een slimme manier waarmee je flink op de aanschaf kunt besparen.

Geld besparen door de BPM te berekenen

Sta jij op het punt om een auto te importeren? Naast de aanschafprijs is de BPM die je maandelijks moet gaan betalen aan de Belastingdienst dan de grootste kostenpost. Deze BPM, ook wel bekend onder de naam Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen, behoort tot de hoogste bedragen van Europa. Gelukkig is er wel een manier om ervoor te zorgen dat jouw BPM straks een stuk lager is.

Hoe bespaar je geld op je BPM?

Laat ons in het kort uitleggen hoe jij straks geld gaat besparen op je BPM, als je een auto importeert. Normaal gesproken is het zo dat de Belastingdienst een eigen rekentabel hanteert, waar vaste bedragen op staan. Hierbij wordt alleen maar gekeken naar de leeftijd van de auto, niet naar bijvoorbeeld de staat van de auto of de kilometerstand. De Belastingdienst accepteert het echter wel als je een andere manier van berekenen hanteert. Er zijn verscheidene calculators te vinden waarmee je tot in detail de BPM kunt berekenen en zo flink bespaart. Ben jij een auto tegengekomen die je graag zou willen importeren, dan bereken je met een calculator zodoende precies wat de BPM gaat worden die je hier maandelijks voor moet betalen. Als uit je berekening komt dat deze BPM waarde behoorlijk hoog is, dan kan je altijd kijken of je een andere auto kunt vinden waarbij de BPM lager is. Vergelijk deze verschillende auto’s met de calculator om tot het meest voordelige alternatief te komen. Aan de hand van deze nauwkeuriger berekening dan wat de Belastingdienst hanteert kan jij veel geld gaan besparen.

BPM berekenen met een calculator

Er is een calculator ontwikkeld waarmee de BPM berekenen nauwkeurig kan worden gedaan. Zaken als de actuele restwaarde van een auto staan in de database klaar. BPM berekenen doe je dan op een onafhankelijke en eerlijke manier. Uiteraard zijn alle gegevens actueel. Heb jij dan ook plannen om een auto te gaan importeren, dan raden wij je aan om hiervoor een onafhankelijke calculator te gebruiken. Niet alleen heb je dan al van tevoren een duidelijk beeld van wat jij straks elke maand aan de Belastingdienst af moet dragen, maar je kunt dan ook tot wel duizenden euro’s per jaar besparen op het bedrag dat de Belastingdienst zelf zou berekenen.