Home » Ondernemersnieuws » verzekeringen » Hoe kredietverzekeringen jouw cashflow kunnen beschermen

Hoe kredietverzekeringen jouw cashflow kunnen beschermen

Geplaatst in: verzekeringen

Ben je op dit moment al bekend met het begrip kredietverzekeringen? Dit speelt een cruciale rol in het bedrijfsleven. Denk daarbij aan het beschermen van de cashflow van bedrijven tegen onvoorziene gebeurtenissen. Een van de bekendste voorbeelden daarvan? Dat zijn toch wel wanbetalingen door klanten. Door te kiezen voor dit soort verzekeringen, bijvoorbeeld via Allianz Trade, is jouw bedrijf zeker van een fijn een vangnet. Ideaal als je afhankelijk bent  van het verlenen van krediet aan de klanten. Je geniet namelijk van een optimale bescherming tegen het risico van niet-betaling en mogelijke financiële verliezen.

De cashflow kan beter worden gestabiliseerd dankzij een kredietverzekering

Een van de belangrijkste voordelen als je de keuze maakt voor een kredietverzekering afsluiten? Dat is toch wel dat ze bedrijven helpen om de cashflow te stabiliseren en te beschermen. Want zorg je ervoor om het risico van wanbetaling te verminderen? In dat geval stellen deze kredietverzekeringen bedrijven in staat om met vertrouwen handel te drijven. Ook kan er makkelijker krediet worden verleend aan de klanten. Je hoeft je dan niet langer meer zorgen te maken over het verlies van inkomsten. Dit kan het gevolg zijn van oninbare vorderingen.

De groei van jouw bedrijf kan aanzienlijk worden gestimuleerd

Maar de kredietverzekeringen kunnen ook nog eens de groei van bedrijven stimuleren. Dit door de bedrijven in staat te stellen risico’s te nemen. Want het is hierdoor net even wat makkelijker om nieuwe markten te betreden. Kies je voor de bescherming die deze verzekeringen bieden? In dat geval kan jouw bedrijf het afzetgebied uit gaan breiden. Maar je kunt ook wat makkelijker nieuwe klanten aantrekken in de nabije toekomst.

De kredietverzekeringen zorgen voor een stukje gemoedsrust tijdens het ondernemen

Een ander voordeel van kredietverzekeringen? Dat is dat ze bedrijven helpen om hun financiële positie te versterken. Ook kunnen de relaties met financiële instellingen aanzienlijk worden verbeterd. Want verminder je het risico van wanbetaling? Dan kan je bedrijf veel aantrekkelijker worden voor kredietverstrekkers. Maar jouw bedrijf kan ook nog eens betere voorwaarden krijgen voor leningen en financiering. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Ook bieden kredietverzekeringen bedrijven gemoedsrust. Je weet namelijk beter dat je optimaal beschermd bent tegen het risico van niet-betaling door klanten. En op deze manier kun je je veel beter concentreren op de corebusiness. Je hoeft je dus minder zorgen te maken over de financiële gevolgen van gekke gebeurtenissen.


Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay