Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Hoe creëer je een fijne werkomgeving thuis?

Hoe creëer je een fijne werkomgeving thuis?

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Indien je om bepaalde redenen vanaf huis moet werken, is het handig om een fijne werkomgeving te creëren. Je wilt er voor zorgen dat je werkomgeving schoon en overzichtelijk is en tegelijkertijd voor rust zorgt. Door het zorgen voor een schone werkomgeving bestrijd je het gehoest, gesnotter en verschillende andere klachten.

De productiviteit ligt tevens hoger wanneer je werkomgeving overzichtelijk is. Hoe zorg je nou voor een fijne werkomgeving? In dit artikel zullen we een aantal tips doornemen die jou daarbij kunnen helpen.

Zorg voor een comfortabele bureaustoel

Zorgt allereerst voor een comfortabele werkstoel. Vaak zitten we de gehele dag in een verkeerde houding, omdat we niet de juiste bureaustoel hebben. Op korte termijn zal dit nog geen gevolgen hebben, maar op de langere termijn wel. Je zult merken dat je rugpijn krijgt. Zoek daarom naar een bureaustoel die afgesteld kan worden, om zodoende in de juiste houding te kunnen zitten.

Zorg voor een schoon en overzichtelijk bureau

Niets is vervelender dan te moeten werken aan een bureau waar het overzicht ver te zoeken is. Probeer alles een eigen plekje te geven op je bureau zodat je meteen weer waar je bij moet als je opzoek bent naar bepaalde documenten. Maak je gebruik van een Macbook of een werktelefoon zoals een refurbished iPhone X van FixjeiPhone? Deze elektronische producten dienen ook een vaste plek te krijgen op je bureau, om zodoende alles zo overzichtelijk mogelijk te houden.

Het hebben van een raam om naar buiten te kijken

Af en toe is het fijn om even je gedachten ergens anders op te kunnen zetten en even niet met werk bezig te zijn. Afleiding kun je bijvoorbeeld zoeken door het raam naar buiten te kijken en je gedachten even op nul te zetten. Tevens kan een raam zorgen voor frisse lucht in je werkomgeving indien je het raam open kunt zetten. Ventilatie is zeer belangrijk en zorgt ervoor dat je beter na kunt denken en je je beter kunt concentreren.

Zorg voor planten in je werkomgeving

Het hebben van planten in je werkomgeving heeft verschillende voordelen. Naast dat planten de luchtkwaliteit verbeteren, zorgen planten ook voor het verbeteren van je creativiteit en productiviteit. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat planten de productiviteit en creativiteit respectievelijk 38 procent en 45 procent kunnen verhogen. Ook al met één plant binnen je werkomgeving neemt de creativiteit toe. De creativiteit neemt toe door het rustgevende effect van planten. Je rustig en gezond voelen, zorgt er voor dat in je hoofd meer ruimte vrij komt voor nieuwe ideeën.