Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Hoe allrisk is zo’n autoverzekering nu echt?

Hoe allrisk is zo’n autoverzekering nu echt?

Geplaatst in: algemeen, mobiliteit, verzekeringen

Ieder mens gebruikt zijn of haar auto op een andere manier. De een gebruikt deze heel intensief. Iedere dag naar werk en weer terug naar huis, nog even langs de supermarkt en in het weekend een heel eind touren. De ander heeft de auto praktisch altijd bij het huis geparkeerd staan.

Mede de mate waarin jij de auto gebruikt en de wijze waarop, kunnen bepalend zijn voor welke verzekering je kiest. Hierom kiezen de meeste verzekeringsmaatschappijen ervoor om hier voldoende keuze en mogelijkheden in te bieden. Maar al die verschillende namen autoverzekeringen kunnen ook verwarrend zijn. Daarom zetten wij deze nog even voor jou op een rij.

WA autoverzekering

In Nederland ben je verplicht om minimaal een Wa autoverzekering af te sluiten. Zelfs wanneer de auto altijd bij jou thuis op de oprit staat. De minimale autoverzekering die jij dient af te sluiten noemen we een WA autoverzekering. Hiermee is alleen de schade gedekt die jij veroorzaakt bij andermans auto. Daarmee zorg jij er dus voor dat iemand anders altijd (indien terecht) de schade vergoed kan krijgen, zelfs wanneer jij dit niet kunt betalen, maar los daarvan is jouw eigen auto dus niet beschermt.

Beperkt casco

Dat is de reden dat wij adviseren minimaal te kiezen voor een beperkt casco autoverzekering. Met deze verzekering ben je in principe volledig verzekerd, met uitzondering van de schade die jij zelf veroorzaakt. Is jouw auto total loss? Dan krijg jij me dit pakket tot één jaar de aanschafwaarde van de auto terug. Dit is dan ook de meest verkochte autoverzekering.

Beperkt casco extra

Hierna krijg je de autoverzekering beperkt casco extra. Hierbij is alles in principe hetzelfde als bij het beperkt casco pakket. Het enige verschil is dat het ‘beperkt casco extra pakket’ ook nog eens 50% vergoed van de schade die ontstaat door jou. Hierdoor ben jij dus ook verzekerd wanneer jijzelf een kras of deuk maakt in de auto (indien dit per ongeluk gebeurt natuurlijk).

Allrisk

Allrisk is waarschijnlijk het duidelijkste pakket. Je bent, zoals de naam al zegt, allrisk verzekerd. Bij dit pakket wordt de aanschafwaarde van de auto zelfs tot drie jaar vergoed, wanneer deze total loss is verklaart. Maar dat is niet alles want de allrisk autoverzekering vergoed in plaats van 50%, 100% van de schade die door jou is gemaakt (mits dit per ongeluk is gebeurt).

Sluit nu een (verplichte) autoverzekering af

Vergelijk op je gemak alle pakketten, maar zorg wel dat je zo snel mogelijk een autoverzekering afsluit. Je riskeert namelijk een boete wanneer je in het bezit bent van een auto (die niet op officieel privéterrein staat) en hier geen verzekering voor af hebt gesloten. Zijn de pakketten niet duidelijk en heb jij vragen? Stel deze dan voordat je de autoverzekering afsluit, zodat je precies weet wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.