Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Het leasen van een elektrische auto; de mogelijkheden

Het leasen van een elektrische auto; de mogelijkheden

Geplaatst in: mobiliteit

Het kopen van een elektrische auto valt niet voor iedereen binnen de mogelijkheden; het leasen daarentegen wel! Met het leasen van een elektrische auto kun je niet alleen op de maandelijkse lasten besparen, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan een beter milieu.

De ideale lease mogelijkheid wanneer je graag bezig bent met duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Maar wat voor mogelijkheden heb je eigenlijk allemaal wanneer het om een elektrische lease gaat?

De nieuwste elektrische auto’s

Bijna ieder jaar komt er wel een nieuwe generatie elektrische auto’s op de markt: de nieuwste generatie weer beter dan de vorige. Inmiddels heeft bijna ieder automerk wel een elektrisch model op zijn naam staan. Van de Nissan Leaf tot de BMW i3. Hoe nieuwer de elektrische auto, hoe groter de actieradius. Dit betekent dat je met een nieuw model al snel 250 kilometer kunt rijden met een volle accu; in sommige gevallen (vaak bij grotere modellen) kun je zelfs de 500 kilometer halen. Let wel op dat het opladen van de accu wat langer duurt dan het bijvullen van een dieseltank.

De verzekeringen

Net als auto’s die op brandstof rijden kun je ook de elektrische auto gewoon verzekeren; ook wanneer het om een lease gaat. Let wel op dat het volgsysteem in de auto voldoende moet zijn om een verzekering af te kunnen sluiten: veel Tesla modellen zijn lastig te verzekeren omdat het volgsysteem niet naar behoren is. Vast weten waar je aan toe bent? Bekijk hier de mogelijkheden voor het verzekeren van een elektrische lease.

De kosten van een elektrische auto

De grootste reden waarom velen nog niet voor een elektrische lease kiezen is dat de kosten hoger kunnen zijn. Hoewel de elektrische auto in aanschaf (en dus in veel gevallen ook in maandelijks leasebedrag) ooit wat duurder was, zijn er nu inmiddels zoveel elektrische auto’s op de markt dat de prijzen flink zijn gedaald. Daarnaast is de elektrische auto regelmatig goedkoper in verbruik en heeft deze over het algemeen minder onderhoud nodig. En dan hebben we het nog niet over de speciale belastingvoordelen gehad; zo hoef je bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen!

Een ‘tweedehands’ elektrische lease

Wil je graag een elektrische auto leasen maar zijn de kosten van een nieuwe lease wat te hoog? Dan kun je bij veel leasemaatschappijen ook een ‘tweedehands’ lease aanschaffen. In dit geval lease je een elektrische auto die al ooit eerder in gebruik is geweest. Hoewel dit vaak wat oudere modellen zijn en de accuradius hierdoor net iets minder zou kunnen zijn, scheelt dit je wel wat in de maandelijkse kosten.