Home » Ondernemersnieuws » ICT » Het beste internetabonnement voor jou

Het beste internetabonnement voor jou

Geplaatst in: ICT

Als je van plan bent om een internet en tv abonnement te gaan afsluiten, dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo kun je niet als bij een mobiel abonnement uit alle providers kiezen en moet je goed opletten of hetgeen wat je in het pakket krijgt ook is wat je wilt. In dit artikel geven we je een aantal tips en adviezen waar je op moet letten als je een abonnement afsluit.

Maar eerst, vergelijken!

Om er zeker van te zijn dat je niet te veel voor je internet betaald is het handig om je abonnement te vergelijken. Hier worden de aanbieders vergeleken op jouw ingevulde postcode, waardoor je precies kan zien wat er bij jou in de straat wordt aangeboden en voor welke prijs. Wanneer je een internetabonnement afsluit, kan je vaak korting krijgen als je een langer contract afsluit. Dit kan je veel geld besparen.

Manieren van internet

Je kunt op drie verschillende manieren internet ontvangen in je woning: via de telefoonlijn, televisiekabel en glasvezel. Welke aansluiting je (het beste) kunt afsluiten, hangt ervan af op welke locatie je woont.

Nederlanders die afgelegen wonen zijn meestal aangewezen op een ADSL-abonnement, internet via de telefoonlijn. Het nadeel hiervan is dat de downloadsnelheid afhankelijk is van de afstand tot aan de wijkcentrale. De beloofde internetsnelheid kan in werkelijkheid dus vies tegenvallen. Woon je niet afgelegen? Dan kun je beter kiezen voor kabelinternet. De downloadsnelheid hiervan is namelijk constant. Houd er wel rekening mee dat als je internet via de kabel neemt, je ook verplicht een televisiepakket bij de desbetreffende internetprovider moet afsluiten. Tot slot is er het glasvezelnetwerk. Dit netwerk staat bekend om zijn razendsnelle internet. Nog niet in heel Nederland is deze verbinding echter beschikbaar.

Alles in één

Heb je allemaal verschillende abonnementen aangesloten voor je telefonie, televisie en internet? Ga dan op zoek naar een alles-in-éénpakket; veel internetproviders bieden deze aan. Je bent dan vaak een stuk goedkoper uit. Ook kan het veel geld schelen om als je bijvoorbeeld geen telefonie gebruikt deze op te zeggen.

Downloadsnelheid

Inhakend op het vorige punt: ga, om te bepalen hoe snel je internet moet zijn, na waar je je internet voor gaat gebruiken. Meestal is acht megabyte per seconde meer dan voldoende. Als je echter online gaat gamen, regelmatig films downloadt of een eigen website hebt, is veertig of meer megabyte per seconde aan te raden. Let op: de werkelijke snelheid van het internet kan, vooral bij ADSL-abonnementen, lager uitvallen dan de internetprovider belooft.