Home » Ondernemersnieuws » websites » Het belang van goed webdesign

Het belang van goed webdesign

Geplaatst in: websites, webwinkel

Als je op zoek bent naar een product is het internet waarschijnlijk vaak de eerste stap in jouw zoektocht; als het al niet de enige is. En hiernaast; je bent hierin natuurlijk niet de enige! Het internet is simpelweg de makkelijkste manier om in zeer korte tijd alle informatie over een product te vinden. Wanneer klanten informatie verzamelen halen ze de informatie meestal van reviews en de website van de verkoper. Veel klanten laten een product echter ook vaak links liggen wanneer de website van de verkoper slecht werkt. Zonde natuurlijk! Om dit te voorkomen is het kiezen voor een bureau in webdesign in Amsterdam erg belangrijk.

Waarom is webdesign belangrijk?

Mensen denken graag dat alle keuzes die ze maken volledig rationeel gemaakt zijn, maar in realiteit zijn ze dat echter zelden. De kleinste dingen kunnen iemands keuzes namelijk al beïnvloeden of compleet veranderen. De kwaliteit van een website hoort hier zeker bij. Hoe vaak gebeurt het dat een website zo slecht is dat je een product niet eens overweegt te kopen omdat de website van de verkoper simpelweg onbruikbaar is? Ditzelfde werkt ook de andere kant op; Als een website uitstekend werkt, vergroot het de kansen dat een klant juist tot kopen overgaat en wellicht wel meer koopt dan deze in eerste instantie had gedacht. Door alle informatie zo overzichtelijk mogelijk te weergeven, kan een klant betere en meerdere keuzes maken in het voordeel van de verkoper.

Hoe kom je aan een goede website?

Er zijn natuurlijk veel bedrijven die websites bouwen. En om eerlijk te zijn; een groot deel van deze bedrijven is hier helemaal niet zo goed in. Bij bedrijven als www.kleinmedia.nl kan je websites laten bouwen die niet alleen goed zijn, maar ook nog eens relatief makkelijk aan te passen zijn, zodat je vrij simpele kleine wijzigingen zelf door kunt voeren. Ook kunnen zij Search Engine Optimisation verzorgen; hierdoor komt jouw website ook nog eens hoger in de zoekresultaten terecht.