Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Herhalende klusjes op het kantoor: hier moet je aan denken

Herhalende klusjes op het kantoor: hier moet je aan denken

Geplaatst in: algemeen

Of je nu een thuiskantoor hebt of op een kantoor werkt buiten de deur: het is verstandig om bepaalde klusjes bij te houden. Zo voorkom je namelijk dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Benieuwd hoe je het werk op het kantoor zo comfortabel mogelijk maakt? Lees verder voor onze tips.

Navullen van printers

Niemand wordt er blij van als er snel een document moet worden geprint, maar de printer het niet blijkt te doen. Het papier is bijvoorbeeld op. Ook het navullen van cartridges is belangrijk om aan te denken. Doe dit het liefst tijdig, zodat er nooit een onhandig moment bij haast hoeft te ontstaan.

Bijvullen koffieapparaat

We kunnen niet zonder koffie op het kantoor! Het is natuurlijk toch wel een belangrijke vloeistof om hard te kunnen werken de hele dag door. Daarom wil je niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat de koffiebonen op zijn. Zet je graag een kop cappuccino? Dan geldt ditzelfde voor de melk. Ook suiker en koffiemelk tellen mee. Maak het liefst een lijstje met de benodigdheden en noteer het zodra ze op zijn: zo kan het op tijd weer worden ingeslagen.

Vuilnis tijdig weghalen

Hoe groter het kantoor is waar je werkt, hoe sneller de vuilnisbakken vol zitten. Daarom is het fijn als iemand regelmatig even de vuilnisbakken controleert, zodat ze tijdig leeg kunnen worden gehaald. Zo hoeft er niet te worden gepropt en wordt er niets naast de bak gegooid. Op die manier blijft de kantoorruimte netjes en schoon!

Kantoorartikelen: voldoende voorraad

Pennen, notitieboeken, scharen, punaises en plakband: op het kantoor zijn er vaak verschillende kantoorartikelen in gebruik. En vaak wordt hier ook nog eens veelvoudig gebruik van gemaakt, zeker op een groter kantoor – wat dus betekent dat het belangrijk is om genoeg voorraad te hebben. Richt het liefst een overzichtelijke kast in met de kantoorartikelen, zodat je het ook precies kunt bijhouden wanneer er een voorraad bijna op is.

Planten verzorgen op kantoor

De kamerplant is in opmars op het kantoor! En dat is niet gek: met wat groen om je heen zijn die werkdagen veel gezelliger. Belangrijk is het natuurlijk wel om de planten te verzorgen. Kies hier bijvoorbeeld een vast moment in de week voor uit, zodat het niet wordt vergeten. Planten blij, jij blij.

Onderhoud aan apparaten

Waar de bovenstaande tips vooral om de snelle klusjes gaan, kun je ook naar het grote plaatje kijken. Het onderhoud aan de apparaten past daar ook zeker bij! Met name de apparaten die veel worden gebruikt, kunnen af en toe een preventieve onderhoudsbeurt gebruiken. Je kunt daar een professional voor inschakelen, of het zelf proberen. Ben je toe aan een nieuw apparaat voor het kantoor, zoals een nieuwe printer? Bij Yourinkstation.nl vind je veel kantoorartikelen die passen bij iedere soort kantoorruimte. Zo richt je je werkplek op de beste manier in!